DeDrontenaar.nl

Zondag, 14 juli 2024

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Oud-Drontenaar Mark Broeze lanceert kinderboek met ‘eigenzinnige dierfiguren’

Oud-Drontenaar Mark Broeze lanceert kinderboek met ‘eigenzinnige dierfiguren’
Rosanne van der Wolf en Mark Broeze.
Foto: eigen foto
Redactie: M.H.

DRONTEN - Oud-Drontenaar Mark Broeze uit Harderwijk is grafisch ontwerper en illustrator. Hij bedacht de dierenfiguren ‘Broezels’. Tijdens de kinderboekenweek lanceert hij een boek over deze figuren en tegelijkertijd een nieuw kindermerk.

Mark Broeze: „Ik bedacht de dierfiguren tijdens mijn studie aan de kunstacademie in Arnhem.” Hij bouwde 26 dieren op uit letters en leestekens van één lettertype. „Gecombineerd met fotografische elementen, ontstaan er eigenzinnige illustraties. De rustige vormgeving geeft kinderen veel ruimte om hun eigen fantasie aan het werk te zetten.”

0 tot 4 jaar

De vrolijk gekleurde Broezels beleven avonturen die aansluiten op de belevingswereld van nul- tot vier-jarigen. In het eerste deel ‘Verstoppertje spelen’ proberen de dieren te ontdekken wat dat ding is in het gras: „Alle zintuigen komen aan bod. Maar dan ineens… is het verdwenen.”

Het kinderboek is door Mark Broeze gemaakt samen met Rosanne van der Wolf, tekstschrijver uit Gouda. Haar bondige schrijfstijl sluit volgens de uitgever goed aan op de afbeeldingen. Rosanne: „Bij het schrijven voor de allerjongste doelgroep mogen alle creatieve luikjes open.”

Broezel-eiland

De Broezels wonen op het broezel-eiland, dat bestaat uit bos, strand, savanne en een boerderij: „Op het online platform broezels.nl komt het eiland tot leven. Kinderen kunnen daar spelletjes spelen, verhaaltjes lezen en ‘offline’ verder met knutselen.”

Ook is er een webshop met niet alleen het boek, maar ook kleding, geboortekaartjes en spullen voor de kinderkamer met afbeeldingen van de Broezels.