DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 20 september 2024

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

55-Plussers uit Dronten gaan 12 kilometer wandelen op het Klompenpad in Putten

55-Plussers uit Dronten gaan 12 kilometer wandelen op het Klompenpad in Putten
Klompenpad
Foto: Jan Kerkvliet
Redactie: M.H.

DRONTEN - De wandelgroep voor 55-plussers in Dronten gaat op donderdag 30 juni naar Putten voor een wandeling over 12 kilometer. De groep bewandelt daar het Klompenpad.

Persbericht Wandelgroep 55+:

De laatste wandeling van de 55+ wandelgroep Dronten ging naar het Koninklijk Park in Apeldoorn. Het werd een eclatant succes mede dankzij het weer en maar liefst twintig enthousiaste deelnemers op een schitterend parcours waar azalea’s en rododendrons voor een kleurrijke omgeving zorgden.

Klompenpad

Op 30 juni vertrekt de groep naar Putten voor een zogenaamde ‘Klompenpad’ van 12 kilometer, genaamd het Norderpad. Mooie ervaringen met eerder bewandelde klompenpaden in Heerde en Nijkerk hebben tot deze keuze geleid.

Wat zijn Klompenpaden? En waar bevinden die zich? De meeste van deze paden zijn te vinden in de provincies Utrecht en Gelderland. Het zijn altijd rondwandelingen in agrarisch cultuurlandschap over historisch tracé. Onverharde paden door boerenland en landgoederen, ontstaan door nauwe samenwerking met vrijwilligers, grondeigenaren en onder andere Stichting Landschapsbeheer Gelderland.

Vrijwilligers

De bewijzering wordt met veel zorg verricht door vrijwilligers en geeft de mogelijkheid om het traject zowel links- als rechtsom te bewandelen. Vaak kan de route ook ingekort worden en geeft soms ook de mogelijkheid over te stappen op een ander klompenpad. Behalve de goede aanwijzingen onderweg is er tevens een gratis te downloaden app zowel bij Google als in de App Store. Hier vindt men een duidelijke routenavigatie, alsmede horeca- en achtergrondinformatie.

Bij een wandeling van 15 kilometer en permanent gebruik van de routenavigatie is de capaciteit van de batterij bij de meeste telefoons wel tot een minimum gedaald. Het Norderpad start op het Kerkplein in Putten en wordt gemarkeerd in de vorm van een klomp in twee richtingen, stevig schoeisel wordt aanbevolen.

In juli geen wandeling

Vanwege mijn deelname aan de Nijmeegse Vierdaagse is er traditioneel in de maand juli geen 55+ wandeling.

Bij eventuele interesse tot deelname aan het Norderpad in Putten, bent u op 30 juni a.s. van harte welkom bij de parkeerplaats aan de Ark te Dronten, vertrek 10.00 uur.

Voor nadere informatie van bijvoorbeeld eerdere wandelingen raadpleeg de weblog http://jan.kerkvliet.net/.


Aanvang: donderdag 30 juni 2016 10:00