DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 10 mei 2024

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Afgetekende zege voor asv Dronten: "Maar eerste fase was heel zwak"

Afgetekende zege voor asv Dronten:
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: Wouter Foppen

DRONTEN - De dikke 0-3 zege van asv Dronten op Dinxperlo voelde lekker, maar toch wilde trainer Wout Sleurink ook even stilstaan bij de eerste fase van de wedstrijd. "Dat was gewoon heel matig", concludeerde hij.

Asv Dronten kende een lastige openingsfase in Dinxperlo, al kwam het ook niet echt in gevaar. "Het was onzorgvuldig. Ik weet niet of het onderschatting was, maar het was gewoon niet goed. Uiteindelijk is het dan lekker dat je op voorsprong komt, want dan moeten zij toch iets komen. Dan krijg je ruimte en wordt het iets makkelijker", weet Sleurink, die Dylan van der Stoel de 0-1 voor zijn rekening zag nemen.

De 17-jarige spits maakte er in de tweede helft nog eentje en dat maakte samen met een goal van Rik Breemhaar een 0-3 eindstand. "Als je op je zeventiende al zo ver bent, dan kan Dylan een hele goede spits worden. Het is een echte afmaker. Hij kan met rechts, links en goed koppen. Of het lastig is om hem met beide benen op de grond te houden? Nee, dat niet."

Al met al keek Sleurink terug op een aardige wedstrijd, al kon hij de eerste fase niet loslaten. "Dat was gewoon niet goed. Toch spelen we een kans of tien bij elkaar en kunnen we er, net als vorige week, een stuk of vijf, zes meer maken. En dat is in een uitwedstrijd gewoon prima."