DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 20 september 2024

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Alice Naber krijgt tien strafpunten bij afsluitend springparcours wereldruiterspelen

Alice Naber krijgt tien strafpunten bij afsluitend springparcours wereldruiterspelen
Alice Naber.
Foto: screenshot facebooksite Ruiters in Oranje
Redactie: M.H.

TRYON (North Carolina - USA) - Alice Naber heeft het wereldkampioenschap eventing afgesloten met tien strafpunten in het afsluitende springparcours. De inwoner van Biddinghuizen is tegenover de Facebooksite van Team NL niet heel enthousiast: „Het was een bijzonder avontuur.”

Het paard Harry Bellafonte was vrijdag bij de dressuur erg gespannen en dat leidde tot een 38ste plaats. Bij de cross kreeg ze zaterdag veel strafseconden door een ‘langsloper’ en het overschrijden van de tijd. Naber zakte naar de 63ste plaats in het individuele klassement.

Het is niet anders

Het springen werd zondag uitgesteld vanwege orkaan Florence. Vanmiddag kwam ze als eerste van het Nederlands team in actie op het springen. „Ik had nu natuurlijk liever nul gesprongen. Het is een lang springparcours en een dag later. Twee er af, het is niet anders”, zegt ze tegen Team NL.

Nederland eindigde in het landenklassement als tiende en dat was niet goed genoeg voor rechtstreekse plaatsing voor de Olympische Spelen in Tokio. De wedstrijd werd gewonnen door Rosalind Canter uit Groot-Brittannië met Allstar B. Merel Blom eindigde met Rumour Has t NOP als zestiende en was daarmee de beste Nederlander.