Maandag, 20 mei 2024

Asv Dronten: Gegniffel om Pupil van de Week verandert in bewondering (5-3)

Dirk van Driest (Asv Dronten)
Redactie: M.H.

NIJKERK - Er werd vanmiddag in Nijkerk een beetje gegniffeld, toen de Pupil van de Week de uitslag voorspelde: „5-3 voor NSC". Na afloop sprak iedereen vol bewondering over het knaapje, want hij had het bij het rechte eind gehad. Na een 4-2 ruststand scoorde NSC in blessuretijd de 5-3.

„Geen schande, maar er heeft meer ingezeten”, baalde Asv Dronten-trainer Pim Kaagman, „Ik moet de groep een compliment maken voor de manier waarop ze in de tweede helft hebben gespeeld. We hebben toen kansen op de 4-4 gehad.”

Binnen vijf minuten

Het was tegen de koploper een hele open wedstrijd, waarin Asv Dronten binnen vijf minuten op voorsprong kwam. Willem Jelle Bos bracht Dirk van Driest in stelling en die schoot de bal vanaf randje zestien fraai in de verre bovenhoek.

Na een klein kwartier raakte Yannick Cornelisz namens NSC de paal en een minuut later maakte dezelfde speler na slecht uitverdedigen bij de gasten de gelijkmaker: 1-1. Weer een minuut later bracht Lucky Akot de Drontenaren met een harde schuiver weer op voorsprong.

Naïef, niet scherp

In de periode daarna werden de taken bij de Drontenaren slecht uitgevoerd. „Naïef, niet scherp, vooral niet scherp in de passing”, klaagde Kaagman. Het leidde tot drie tegengoals binnen een kwartier.

Eerst schoot Cornelisz na een corner hard in de korte hoek: 2-2. Cornelisz was een plaaggeest voor Asv Dronten, want even later maakte hij na een mooie aanval zijn derde van de middag. In de blessuretijd veroorzaakte Lucky Akot een penalty, die door Eyup Termelez werd benut. Ruststand: 4-2.

Een stuk beter

In de rust werden de afspraken nog een keer goed doorgenomen en daarna was het spel bij Asv Dronten een stuk beter. Er volgden kansen en een kwartier voor tijd kreeg de ploeg een penalty dankzij Willem Jelle Bos.

Jodi de Boer verzilverde dat buitenkansje en zo groeide de hoop op een puntje. Zo ver kwam het echter niet, want niet in de blessuretijd maakte Yordi Grovenstein aan alle twijfel een eind: 5-3.