DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 20 september 2024

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Asv Dronten krijgt het weer niet voor elkaar om zichzelf te belonen

Asv Dronten krijgt het weer niet voor elkaar om zichzelf te belonen
Pim Kaagman
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: Wouter Foppen

DRONTEN - Kansen zijn er zaterdag voldoende voor asv Dronten, maar ook op bezoek bij Scherpenzeel heeft dat geen overwinning tot gevolg. Er wordt met 3-2 verloren. "Het missen van de kansen, dat is wel het verhaal ja", erkent trainer Pim Kaagman.

Het overkwam asv Dronten al vaker en ook bij Scherpenzeel is dat het verhaal: de ploeg speelt prima mee, krijgt voldoende kansen op een goed resultaat, maar iedere keer lukt het niet. Zo ook bij Scherpenzeel, waar de Drontenaren na dik twintig minuten op een 1-0 achterstand komen. "We maken daarna vrij snel gelijk door een penalty van Jodi de Boer, maar toch komen we weer achter", ziet Kaagman.

Een minuut voor rust komt Scherpenzeel voor de tweede keer op voorsprong, terwijl juist asv Dronten het meest dreigend is. Toch is het bij rust weer gelijk, want Lucky Akot dient de opponent direct weer van antwoord: 2-2. "Eigenlijk waren we bovenliggend en kregen we best veel kansen. Maar het was toch 2-2", aldus Kaagman.

De coach ziet dat zijn ploeg ook in de tweede helft voldoende mogelijkheden krijgt, met onder andere een bal onderkant lat en nog een bal op de lat. "Echt heel jammer, want we vergeten onszelf gewoon te belonen. Dat heb ik na afloop ook tegen de jongens gezegd", roept Kaagman, die tot overmaat van ramp zijn team nog ziet verliezen. Scherpenzeel maakt een kwartier voor tijd de 3-2 en die tik komt asv Dronten niet meer te boven.

Zo blijft het gat naar de veilige zone vier punten. Toch maakt Kaagman zich nog geen zorgen. "Dat doe ik pas als we geen kansen meer krijgen en we dus helemaal niet kunnen scoren. Natuurlijk moet het op snel op zijn plaats gaan vallen, maar de competitie is nog lang. Ik maak me zeker nog geen zorgen. We spelen goed voetbal."