Vrijdag, 20 september 2024

Asv Dronten lijdt op de valreep opnieuw een nederlaag

Redactie: Wouter Foppen

DRONTEN – “It’s again the same song”, zou Louis van Gaal zeggen. Asv Dronten lijkt zaterdag wederom op weg naar een punt, maar toch gaat het in de slotfase weer mis. Staphorst weet het veldoverwicht alsnog om te zetten in winst: 1-3.

Vorige week, uit bij Eemdijk, leek asv Dronten de competitie te beginnen met een gelijkspel. In de slotfase van de wedstrijd ging het echter mis, waardoor alsnog een nederlaag volgde. Tegen Staphorst ontstond er een stuk minder spektakel, maar toch leek het einde verdacht veel op het potje tegen Eemdijk.

Via een strafschop van Jodi de Boer nam asv Dronten heel erg rap een voorsprong, maar daarna kwam de gastheer er niet meer aan te pas. Staphorst speelde enkele prima kansen bij elkaar en Rob Mijnheer wist er uiteindelijk eentje te benutten. Hij omspeelde net voor de rust keeper Jovan Tromp en schoof de stand weer in evenwicht.

Toch gaat het mis

Het tweede bedrijf kende een redelijk identiek spelbeeld, al was Staphorst niet de ploeg uit de eerste helft. Toch kwamen de gasten slechts één keer echt in de problemen, toen Jodi de Boer kort voor tijd een dikke mogelijkheid om zeep hielp. Bij het ingaan van de laatste officiële minuut was de stand dan ook nog 1-1 en dus leek een gelijkspel in de maak. Dat werd het echter niet.

In de slotminuut was het eerst Martijn Brakke die op hachelijke wijze Tromp passeerde en even later, toen asv Dronten alles of niets speelde, was ook Martin van ’t Ende de goalie nog te slim af. Daarmee leek de tijd zich te herhalen, aangezien de Drontenaren voor de tweede achtereenvolgende keer een punt aan de horizon zagen verdwijnen.

Kroes redelijk positief

De druiven zuur, zoals ze dat dan zeggen. Toch was asv Dronten-trainer Wim Kroes gematigd positief. “Het biedt weer een beetje meer houvast, zeker de tweede helft. Dat is mooi voor de staf, maar vooral voor de spelers. Het is alleen jammer dat je geen puntje pakt, want dan is het nog beter. Maar Staphorst is een ploeg die ik bij de eerste vijf inschat, dus wij moeten tegen andere ploegen de punten pakken.”