DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 20 september 2024

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Asv Dronten oefent in Ermelo tegen een vierdeklasser

Asv Dronten oefent in Ermelo tegen een vierdeklasser
IJVV - Asv Dronten 1-2
Redactie: M.H.

DRONTEN - Na de 1-2 oefenwinst op tweedeklasser IJVV gaat ASV Dronten in Ermelo op bezoek bij de Ermelose Football Club afgekort EFC'58. Dinsdagavond is om 20:00 uur de aftrap op sportpark De Zanderij aan de oude Telgtseweg te Ermelo.


Klaas Huisman schrijft over voetbal in Dronten.

Beide teams kwamen in 2011 voor het laatst tegen elkaar in actie. Toen wonnen de Drontenaren dankzij doelpunten van Wesley de Klein en Danny Mol met 0-2 in Ermelo. Vorig seizoen eindigde EFC'58 op een 13e plek in de derde klasse en volgde er degradatie in de nacompetitie toen Zeewolde te sterk bleek.

Waarom tegen een vierdeklasser?

Er zijn sceptici en criticasters die zich afvragen wat voor nut het heeft om als eersteklasser tegen een vierdeklasser te oefenen. Sommige supporters zijn bezorgd over het fysieke voetbal van een vierdeklasser, waarbij spelers vervelende blessures kunnen oplopen.

Maar het kan ook juist nuttig zijn om tegen een vierdeklasser te experimenteren en allerlei spelconcepten uit te proberen. In deze fase is de technische staf druk doende om te kijken hoe sommige spelers op andere posities kunnen functioneren.

Samenstelling

Iedereen is benieuwd wat trainer Raymond Schuurman dinsdagavond in petto heeft en in wat voor een samenstelling het Dronter team voor de dag komt. Welke spelers krijgen er tegen EFC'58 speelminuten en wat is het idee achter deze oefenwedstrijd?

Het kan best zijn dat deze oefenwedstrijd tegen een fysiek sterke stugge en taaie vierdeklasser belangrijk is om te kijken hoe het team zijn status in doelpunten kan uitdrukken. Hoe gaat de voorhoede van ASV Dronten functioneren en creatieve oplossingen bedenken?

Trainingskamp

Komend weekend gaat ASV Dronten op trainingskamp naar Apeldoorn. Zaterdagmiddag 14:30 uur staat op sportpark Orderbos de oefenwedstrijd tegen hoofdklasser CSV Apeldoorn op het programma.

Dinsdagavond 29 augustus spelen de groen-witten thuis een oefenwedstrijd tegen derdeklasser Unicum uit Lelystad waarna het bekervoetbal gaat losbarsten.

EFC'58

De Ermelose Football Club werd op 3 maart 1958 opgericht en heeft ongeveer 500 leden verdeeld over zes seniorenteams, vijf juniorenteams en 13 pupillenteams. De zwart-witten zijn na DVS'33 en FC Horst de derde club van Ermelo.

Deze volksclub speelde jarenlang op vierde klasse niveau en promoveerde in 2004 voor het eerst naar de derde klasse. Na 14 seizoenen in de derde klasse is EFC'58 nu weer terug bij af en moet het in de vierde klasse terugknokken.

Vorig seizoen waren Redouan Arian, Ardwin Vreemann en Paul van Prehn de topscorers met elf, negen en zeven doelpunten. Hoofdtrainer Paul Hartenberg is aan zijn 6e seizoen begonnen in Ermelo waarvan vier seizoenen als hoofdtrainer. Zijn assistent Ruben Hoogenberg staat al vier seizoenen aan zijn zijde.

Dinsdagavond doen wij verslag vanuit Ermelo.

Verslaggever: Klaas Huisman.