DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 20 september 2024

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

asv Dronten ontvangt ploeg in vorm AVW '66

asv Dronten ontvangt ploeg in vorm AVW '66
Ingezonden door: AvL

Tussen al het nieuws door, over spelers die weer terug keren op het oude nest in Dronten, speelt het vlaggenschip van de club zaterdag de belangrijke wedstrijd tegen AVW '66.

De ploeg uit Westervoort lijkt schier onverslaanbaar en krijgt nauwelijks een doelpunt tegen. AVW '66 is trotse koploper in de 2e periode met 16 punten uit 6 wedstrijden en een doelsaldo van 13 voor en 1 tegen. De laatste keer dat er verloren werd dateert alweer van 9 november 2019. Oftewel, asv Dronten weet, dat het een moeilijke middag tegemoet gaat.

Daar tegenover staat, dat er in Dronten een hele andere wind waait. Trainer Wout Sleurink heeft de rust terug gebracht, spelers komen terug van blessures en Dylan van der Stoel lijkt zich moeiteloos aan te passen vanuit de jeugd naar de senioren. Sterker nog, hij voetbalt alsof hij al jaren in de spits loopt bij asv Dronten 1 en scoort er lustig op los.

Naast alle spelers die terugkeren verlengde ook keeper Alex Bindenga zijn contract, helaas moet hij verstek laten gaan zaterdag, maar gelukkig zien we wel Dirk van Driest weer terugkeren in de selectie.

asv Dronten zal er alles aan moeten doen zaterdag om te winnen, om zo in het spoor te blijven van de top-3, die de laatste weken ook steken laat vallen. Daarnaast zal asv Dronten, wil het een periode willen winnen of overnemen ook in de bovenste regionen moeten blijven staan, om hier aanspraak op te maken.

Twee ploegen, die met een goed gevoel de mat op stappen aanstaande zaterdag! Rond half 5 weten we, wie de positieve lijn van de laatste weken voortzet en wie even pas op de plaats moet maken.

De wedstrijd asv Dronten - AVW '66 vangt om 14:30 uur aan op het burgemeester Dekker sportpark in Dronten.