Vrijdag, 20 september 2024

Asv Dronten verdient in Barneveld meer dan gelijkspel: „Dood- en doodzonde”

Ricardo Talu
Redactie: M.H.

DRONTEN - „Over het spel ben ik heel tevreden en op zich is het best lekker om gelijk te spelen in Barneveld, maar we hebben in feite twee punten laten liggen”, treurt Asv Dronten-trainer Pim Kaagman na de 2-2 tegen SDV Barneveld, „Dood- en doodzonde.”

Na een aarzelend begin speelde Asv Dronten een hele goede eerste helft. Jodi de Boer, Chris van Maanen en Willem Jelle Bos hadden eigenlijk moeten scoren. „Zes of zeven hele grote kansen, waarvan drie keer één op één voor de keeper en één keer op de paal”, aldus Pim Kaagman.

Rik Breemhaar

Na de 0-0 ruststand hadden de bezoekers het in de tweede helft even moeilijk. De ploeg herstelde zich en kwam via Rik Breemhaar op voorsprong. Na een verkeerde terugkopbal werd die voorsprong weer tenietgedaan: 1-1.

In de periode daarna kwam Asv Dronten enigszins onder druk te gaan, alhoewel de ploeg ook zelf een dikke kans kreeg alleen voor de keeper. Op het moment dat de wedstrijd weer in evenwicht leek, werden twee inzetten van SDV Barneveld geblokt en caramboleerde de bal in derde instantie voor de voeten van een aanvaller, die de 2-1 maakte.

Ricardo Ntalu

Ricardo Ntalu heeft de afgelopen weken wat trainingen gemist en was deze week ziek. Daarom zat hij vanmiddag op de bank en werd hij pas kort voor tijd ingebracht voor Brian Harpe.

Het bleek een gouden wissel, want in de ‘dying seconds’ van de wedstrijd maakte Ntalu de gelijkmaker. Daarna had het zelfs nog 2-3 kunnen worden. Dat lukte echter niet en Asv Dronten moest genoegen nemen met een gelijkspel.