DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 20 september 2024

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Asv Dronten volgend seizoen waarschijnlijk opnieuw in oostelijke eerste klasse

Asv Dronten volgend seizoen waarschijnlijk opnieuw in oostelijke eerste klasse
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - De voetballers van Asv Dronten spelen volgend seizoen hoogstwaarschijnlijk opnieuw in de oostelijke eerste klasse. Alleen promotie van VV Groningen naar de hoofdklasse kan nog roet in het eten gooien.

Drie jaar geleden speelde Asv Dronten nog in noord, omdat er in de noordelijke provincies te weinig eersteklassers waren. Het komend seizoen is dat waarschijnlijk niet het geval.

De KNVB vult de noordelijke eerste klasse (1E) doorgaans met clubs uit de drie noordelijke provincies, aangevuld met de kop van Overijssel (meestal d’Olde Veste uit Steenwijk). Zijn er dan nog geen veertien ploegen, dan wordt er vaak gekeken naar Flevoland: Flevo Boys en Asv Dronten.

Dit jaar hebben zich al twaalf ploegen uit de drie noordelijke provincies geplaatst voor de eerste klasse. Daar komt de komende weken via de nacompetitie nog een dertiende bij. Voor de laatste twee rondes van de nacompetitie hebben zich drie noordelijke ploegen geplaatst, samen met d’Olde Veste.

Mocht VV Groningen, middenmoter in de eerste klasse E, zich ten koste van DETO plaatsen voor de hoofdklasse, dan ontstaat er voor Asv Dronten wellicht een nieuwe situatie.

Eersteklassers uit het noorden

  1. Balk (Balk): 1E
  2. Be Quick (Dokkum): 1E
  3. SV Bedum (Bedum): kampioen 2J
  4. Broekster Boys (Damwoude): kampioen 2L
  5. Drachtster Boys (Drachten): 1E
  6. Gorecht (Haren): 1E
  7. HZVV (Hoogeveen): degradant hoofdklasse B
  8. Noordscheschut (Noordscheschut): 1E
  9. Oranje Nassau (Groningen): 1E
  10. PKC’83 (Groningen): 1E
  11. Winsum (Winsum): 1E
  12. Zeerobben (Harlingen): 1E
  13. Olde Veste’54 (Steenwijk), Leeuwarder Zwaluwen (Leeuwarden), Blauw Wit’34 (Leeuwarden) of Pelikaan S (Oosterwold): nacompetitie 1e en 2e klasse