DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 20 september 2024

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

ASVD Korfbal geeft 15-8 voorsprong uit handen en verliest met 17-18 van De Meervogels

ASVD Korfbal geeft 15-8 voorsprong uit handen en verliest met 17-18 van De Meervogels
Foto: Twitter ASVD Korfbal
Redactie: M.H.

DRONTEN - „Een knotsgekke wedstrijd”, zo werd het korfbalduel ASVD - De Meervogels na afloop omschreven. Dat kwam niet alleen door de overvloedige regenval, maar vooral door het scoreverloop. De thuisploeg gaf een 15-8 voorsprong uit handen en de winst ging uiteindelijk naar Zoetermeer: 17-18.

Aanvankelijk was het nog maar de vraag of de wedstrijd zou doorgaan. De regen kwam met bakken uit de lucht en het toch al beroerde kunstgrasveld van ASVD leek gelijk weer op een zwembad. Dankzij de inzet van veel vrijwilligers kon de wedstrijd een kwartier later toch doorgaan.

Trainer/coach Wilbert Leendertse wilde ook graag spelen: „Met zes punten uit vier wedstrijden zaten we in een flow en die wilde ik niet doorbreken.”

Gestaakt door de regen

Die flow was tot halverwege de tweede helft zichtbaar. De Drontenaren startten sterk. Selwin Edzes nam de ploeg op sleeptouw met zijn scoren. Bij een 6-4 stand had hij er al vier in liggen. Op dat moment nam de regen in hevigheid toe en moest het scheidsrechterlijke duo wel beslissen om te staken.

Weer kwam de dweilploeg te voorschijn. Toen na een kwartier de regen toch weer wat afnam ging de wedstrijd verder. En ASVD bleef in een flow. De groen-witte formatie ging rusten met een 9-6 voorsprong.

Een ontketend ASVD

In de tweede helft zagen we een ontketend ASVD. Uit alle rangen en standen werd er gescoord en ondanks de regenval waren er tal van mooie combinaties te zien. In no-time liep ASVD | uit naar een 15-8 voorsprong.

Wat er daarna gebeurde geloof je alleen als je erbij bent geweest. De Meervogels begonnen gemakkelijk te scoren terwijl ASVD niet slecht verdedigde. Wel sloop er onrust binnen het team.

Het uitbrengen van de bal van het verdedigingsvak naar de aanval ging geforceerd waardoor er hierin fouten werden gemaakt. Daarnaast bleef ASVD in een hoog tempo aanvallen. Misschien was het beter geweest om daarin te temporiseren. Dat lukte niet. Er was te vaak balverlies alvorens er ook maar was geschoten.

ASVD lijkt geknakt

Op 15-16 leek ASVD | PV Systems geknakt maar richtte het zich nog een keer op. Arjen Kamer maakte via een indirecte vrije bal de gelijkmaker en via Wouter Neutel werd toch nog weer een voorsprong gepakt. Maar de Meervogels raakte niet meer van de wijs en scoorde met soepele aanvallen nog twee keer.

Volgende week speelt de formatie uit Dronten tegen de onbetwiste koploper de Meeuwen uit Putten. Dat wordt vast weer een heel andere wedstrijd.

Scores ASVD:

  • Selwin Edzes 5
  • Rodee Voortman 4
  • Arjen Kamer 3
  • Ingrid de Boer 2
  • Robin ter Woord 1
  • Jitte Leendertse 1
  • Wouter Neutel 1