Vrijdag, 20 september 2024

ASVD-korfbal heeft nog theoretisch kansje op handhaving

ASVD korfbal
Redactie: M.H.

DRONTEN – Het zal waarschijnlijk niet genoeg zijn voor handhaving, maar de korfballers van ASVD leveren de laatste tijd prima prestaties in de overgangsklasse. Zaterdag moest Wit Blauw uit Kampen er met 18-15 aan geloven.

Het was erg warm op het sportpark in Dronten maar zowel ASVD/Kwoot als Wit Blauw, waar Drontenaar Vincent van der Slot een succesvol eerste trainingsjaar beleeft, gingen er vol voor. Als iemand al een beetje last had van de warmte dan was het de scheidsrechter. Hij gaf twee flauwe gele kaarten aan Selvin Edzes, maar met zijn optreden creëerde hij wel een prima derbysfeer.

Vincent van der Slot kent de ASVD-spelers als geen ander en had daar zijn tactiek op afgestemd. De schutters werden strak verdedigd maar de niet-schutters kregen alle ruimte.

Gelijk het initiatief

Hoewel ASVD het initiatief nam door gelijk op voorsprong te komen en die ook te behouden greep trainer Wilbert Leenderste al na een kwartier in door Joël Koolen in te brengen. Hiervoor werd Alex Toes geslachtofferd. Het had gelijk effect want Vincent van Bussel scoorde uit een doorloopbal.

De teams gingen rusten met een 10-8 stand. Vermeldenswaardig was de laatste minuut van de eerste helft, waarin door Wit Blauw een strafworp werd gemist en beide teams ook nog scoorden.

Hectisch

De tweede helft was redelijk hectisch maar ASVD/Kwoot bleef steeds twee à drie doelpunten voordelig verschil houden. Ook toen de makkelijk scorende Selwin Edzes er met de tweede gele kaart vanaf ging. Thijmen Sipkens verving hem prima.

In de slotfase kwam het altijd wilskrachtige Wit Blauw nog wel wat dichterbij. Het was echter Joël Koolen die de wedstrijd in het slot gooide met drie zuivere afstandsschoten in korte tijd.

Wilbert Leendertse

Wilbert Leendertse kon tevreden zijn: ,,We zijn nu wel in staat om de voorsprong gedurende de wedstrijd vast te houden. In de periode voor de zaal waren we er ook vaak dichtbij maar ging het in de slotfase mis. Dit is een duidelijke verbetering.’’

Door deze overwinning heeft ASVD theoretisch nog kans om de dans te ontspringen. Dan moet het in ieder geval de eerstvolgende wedstrijd tegen Drachten winnen. Deze wedstrijd is op zaterdag 21 mei.