Vrijdag, 20 september 2024

ASVD Korfbal kent weinig problemen met Revival en blijft in de race om de titel

Redactie: M.H.

BARNEVELD - ASVD Korfbal boekte op het laag geklasseerde Revival uit Terschuur een regelmatige overwinning van 29-20. Dat was voor trainer/coach Wilbert Leendertse een opluchting na de nederlaag tegen Sparta uit Nijkerk: „Het was belangrijk om hier niet in te blijven hangen, we hadden een goed resultaat nodig. Het was niet groots maar op de juiste momenten stonden we er.”

ASVD had vrijwel de hele wedstrijd het initiatief. Tot 3-3 gingen het gelijk op, maar daarna sloegen de Drontenaren een gaatje. Met een op dreef zijnde Arjen Kamer en Wouter Neutel korfbalde ASVD zich naar een 8-13 voorsprong bij rust.

Vertragen

Het pleitte voor Revival dat ze zich niet gewonnen gaven. In de tweede helft deed de ploeg uit Terschuur er nog een schepje bovenop. Leendertse hierover: „Voor ons is Revival altijd een lastige opponent. Ze proberen te vertragen zodat wij weinig balbezit hebben. Gelukkig is dat met de schotklok iets lastiger, maar toch.”

Halverwege de tweede helft stond er een nog spannende 15-17 op het scorebord. Mede door de inbreng van Vincent van Bussel was daarna de koek voor Revival op. In een ras tempo speelde ASVD zich naar een alsnog ruime 29-20 overwinning.

Roda op bezoek

Volgende week wacht een zwaardere klus. Roda uit Westzaan komt op bezoek. Een overwinning is nodig om in de race voor het kampioenschap te blijven. Deze wedstrijd wordt gespeeld in sporthallen ’t Dok en begint om 19.25 uur.