DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 20 september 2024

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

ASVD Korfbal ontdoet zich in strijd om kampioenschap van Dindoa

ASVD Korfbal ontdoet zich in strijd om kampioenschap van Dindoa
Ingrid de Boer
Foto: ©maartenheijenk.nl (archieffoto)
Redactie: M.H.

ERMELO - In een enerverende wedstrijd heeft ASVD zich in de strijd om het kampioenschap ontdaan van naaste belager Dindoa door te winnen met 19-23. De Drontenaren blijven hierdoor in de race met één punt achterstand op koploper Nova uit Bilthoven.

Het was in Ermelo niet altijd goed, maar de spanning en strijd vergoedde alles. Daarnaast waren er bij tijd en wijle combinaties in de ASVD-aanval om van te smullen.

Ingrid de Boer

Bijzonder was ook de strijd tussen Ingrid de Boer en Saskia Lieman van Dindoa. Met haar lengte en zuivere afstandsschot is Lieman een belangrijke kracht. Ingrid de Boer kreeg de taak dit te neutraliseren. Dat deed zij op onnavolgbare wijze. Op en top geconcentreerd liet zij zich door niets en niemand van de wijs brengen. Zelfs niet door de scheidsrechter die door geklaag van de opponent een gele kaart uitdeelde.

In een uiterst sfeervolle Dindoahal met twee supportersgroepen die hun teams hartstochtelijk aanmoedigden begonnen de teams aan deze belangrijke krachtmeting. De beginfase was voor de Drontenaren. In die fase stonden de dames Jitte Leendertse en Rodee Voortman op scherp. Prima doelpunten zorgden voor een 2-5 tussenstand.

Laatste kans

Dindoa vocht voor haar laatste kans om aan te haken en herpakte zich: 5-5. Weer was het ASVD/PV Systems dat een gaatje sloeg naar 7-10.

Toen kwam er een doelpuntloze periode van maar liefst tien minuten. De ASVD-aanval draaide voor geen meter, terwijl Dindoa gewoon niet raak schoot. Juist in deze periode kon je zien dat de ploeg mentaal stappen maakt. Er kwam geen paniek en elke keer pepte men elkaar weer op. Met een strafworp maakte Rodee Voortman een eind aan de droogte: 7-11. De teams gingen rusten bij 8-11.

Herboren

Na de peptalk van coach Wilbert Leendertse kwam de groen-witte formatie als herboren uit de kleedkamer. Het begon gelijk met een raak afstandsschot van Arjen Kamer, vorig jaar nog een ‘gewone’ A1-speler en nu in staat om onder de hoogst mogelijke verdedigende druk zijn doelpunten te maken. Via een score van Wouter Neutel en een vrije bal van Rodee Voortman liep ASVD uit naar 8-14. Dit gat bleek voldoende.

Trainer/coach Wilbert Leendertse beleefde een prima avond: „We voelden natuurlijk de druk om in het hol van de leeuw te moeten winnen. Ik heb een team gezien dat daar in de wedstrijd geen last van had. Afgesproken opdrachten werden naar vermogen uitgevoerd en in een fysieke strijd toonden wij karakter. We deelden wat uit maar we konden ook incasseren. Niet gek voor een ploeg met nog zo weinig ervaring.”

Scores ASVD:

  • Rodee Voortman 9
  • Arjen Kamer 5
  • Robin ter Woord 3
  • Wouter Neutel 3
  • Ingrid de Boer 1
  • Jitte Leendertse 1
  • Corne IJssennagger 1