Vrijdag, 20 september 2024

ASVD Korfbal stevig op de laatste plaats na 20-28 nederlaag tegen concurrent Amicitia

Redactie: M.H.

DRONTEN - ASVD Korfbal verloor zaterdag met 20-28 van concurrent Amicitia. Door deze uitslag staan de Drontenaren stevig op de laatste plaats in de overgangsklasse.

De Drontense formatie startte prima. Invaller-coach Vincent van der Slot: ,,Ons tactisch plannetje werd gedisciplineerd uitgevoerd. Maar naarmate de wedstrijd vorderde konden we niet meer onder de druk van Amcitia uit komen.”

Voorsprong

ASVD/PV Systems kwam in de beginfase op 6-3. Toen het niet lukte om de voorsprong verder uit te bouwen, kwamen de gasten uit Vriezenveen terug tot een 10-11 ruststand.

In de tweede helft lag het initiatief bij Amicitia. Tot 10 minuten voor tijd bleven de groen-witten aan het vinkentouw met twee en soms drie doelpunten achterstand. In de slotfase was ASVD moegestreden en bleek het Amicitia-collectief te sterk: 20-28.