Zaterdag, 21 september 2024

ASVD Zaalvoetbal geeft tegen kampioen de zege in laatste tien minuten weg

Redactie: M.H.

NIJMEGEN - De zaalvoetballers van ASVD hebben in de laatste competitiewedstrijd van het seizoen de winst in de slotfase weggegeven. Kampioen Morado zette in de laatste tien minuten een 0-3 achterstand om in een 4-3 overwinning.

ASVD was zonder wissels naar Nijmegen afgereisd. Het begin in de warme sporthal was uitstekend en dat leidde tot een 0-1 voorsprong uit een strafschop. Nadat doelman Kevin Dijkstra een aantal goede reddingen had verricht, bepaalden de Drontenaren de ruststand op 0-2.

Toch nog mis

Onder leiding van een goed spelende aanvoerder Sander Zuidema werd het na rust zelfs 0-3. In de laatste tien minuten ging het toch nog mis. Morado kwam terug tot 1-3. Bernard Koevoet kreeg een discutabele gele kaart en met een man meer maakte de kampioen de 2-3.

Met nog vijf minuten op de klok werd het spannend. Uit een klutsbal werd het gelijk en de vermoeide gastploeg zag Morado twee minuten voor tijd op 3-4 komen. Al met al een zuur verlies na een goede wedstrijd.

ASVD is met 10 overwinningen en 11 nederlagen op de achtste plaats geëindigd in de hoofdklasse. De komende maand gaat de club proberen om de selectie voor volgend seizoen compleet te krijgen.