Vrijdag, 20 september 2024

ASVD Zaalvoetbal krijgt na hectische slotfase toch nog een kans om te promoveren

Redactie: M.H.

DEDEMSVAART - Het was gisteravond hectisch in Dedemsvaart. Sander Zuidema scoorde namens ASVD Zaalvoetbal vijf minuten voor tijd de 2-3. Het werd daarna nog spannend, maar de Drontenaren hielden stand en wonnen daardoor de derde periode.

Vorige week verloor ASVD van Dynamo Lelystad (zie video). Daardoor liep de ploeg het kampioenschap mis. Door de zege op Dedemsvaart krijgt ASVD alsnog de kans om te promoveren naar de topklasse. Het is niet het enige toetje voor het team, want op 12 april wacht ook nog de finale voor de districtsbeker tegen IFC Zwolle.

Hoog tempo

Dedemsvaart - ASVD werd een wedstrijd met een hoog tempo. Het bleef heel lang 0-0 er waren kansen over en weer, waarbij beide keepers goede reddingen verrichtten. Uiteindelijk kwam ASVD toch op voorsprong. Saba Gwedelidze bediende Sander Zuidema die bal door de benen van de keeper schoot: 0-1.

Na de rust werd Dedemsvaart sterker. ASVD zakte ver weg en Dedemsvaart kwam op 1-1. Niet veel later werd het door slap verdedigen zelfs 2-1. Het leek gedaan met ASVD, dat inspiratieloos oogde en apathisch reageerde.

Vanuit het niets scoorde Bernard Koevoet negen minuten voor tijd de gelijkmaker. ASVD geloofde er opeens weer in ging volop druk zetten. Dat leidde tot de winnende treffer: 2-3.