Vrijdag, 20 september 2024

ASVD Zaalvoetbal na penalty’s door naar de volgende bekerronde

Redactie: M.H.

DRONTEN - De zaalvoetballers van ASVD hebben de bekerwedstrijd tegen topklasser SVI na penalty’s gewonnen. Komende maandag begint voor ASVD de competitie met een thuiswedstrijd tegen Almelo (20 uur in ’t Dok).

ASVD was tegen topklasser SVI nog niet compleet. Na kansen van onder andere Serkan Sahinturk nam SVI de leiding: 0-2. De thuisploeg bleef rustig en zoeken naar de ruimte. Uiteindelijk schoot Sander Zuidema de 1-2 binnen.

Allerlaatste seconde

De tweede helft ging ASVD aanvallender wisselen en spelen en dat resulteerde in een mooie goal voor. Peter Zuidema schoot de bal mooi laag in de hoek: 2-2. Het spel golfde op en neer en het werd steeds spannender. Toen Erik de Weerd vier minuten voor tijd met een afstandsschot de 3-2 scoorde, leek de buit binnen. In de allerlaatste seconde ging het echter alsnog mis en kwam SVI met een ‘klungelgoal’ langszij: 3-3.

In de penaltyserie scoorden Niels Willems en Sander Zuidema namens ASVD en misten Erik de Weerd en Bernard Koevoet. SVI stond twee keer op ‘matchpoint’. De eerste keer redde keeper Mike te Wiele en de tweede ging ruim over. De vijfde penalty van Stefan Zuidema ging hard binnen in het dak van de goal en doordat SVI daarna opnieuw miste, ging de winst naar ASVD.