Vrijdag, 20 september 2024

ASVD Zaalvoetbal vooral na rode kaart kansloos tegen koploper

Een actie van Niels Willems
Redactie: M.H.

DRONTEN - De zaalvoetballers van ASVD waren het maandag niet eens met de rode kaart die Sander Zuidema bij een 3-1 achterstand kreeg in de uitwedstrijd tegen koploper Donaci. Vanaf dat moment waren de Drontenaren kansloos. Eindstand: 7-2.

ASVD begon scherp en kwam op 0-1 door Erik de Weerd, die zijn zesde vrije trap van het seizoen binnenschoot. De vreugde was van korte duur, want Donaci nam snel het heft in handen: 3-1. Niels Willems schoot daarna snoeihard op de paal en de Drontenaren kregen nog wat kleine kansjes.

Rode kaart

Op slag van rust beschermde Sander Zuidema op de doellijn zijn gezicht bij een schot van Donaci. De scheidsrechter gaf Zuidema rood vanwege hands en beloonde de thuisploeg met een strafschop: 4-1.

Met nog maar één wissel liep de achterstand na rust op tot 7-1. De 7-2 van Nico Veldman was uitsluitend van belang voor de statistieken. ,,Een zuur verlies’’, concludeerden de zaalvoetballers.

Nog één wedstrijd

ASVD heeft nog één wedstrijd te gaan: op maandag 24 april thuis tegen Columbia, dat eveneens in de middenmoot staat.