Vrijdag, 20 september 2024

ASVD zaalvoetbal wint door twee goals in de laatste vijf minuten

ASVD Zaalvoetbal
Redactie: M.H.

DRONTEN - De zaalvoetballers van ASVD hebben de derby tegen Dynamo Lelystad met 5-3 gewonnen. Vijf minuten voor tijd stond het nog 3-3. Doelpunten van Niels Willems en Sander Zuidema bezorgden de Drontenaren de winst.

ASVD begon afwachtend en liet de tegenstander komen. Alhoewel Dronten niet echt wakker leek, opende ze via een individuele actie van Serkan Sahinturk wel de score. Na de 1-1 oogde ASVD energieloos, maar toch kwam de ploeg wederom op voorsprong; opnieuw door een goal van Sahinturk. Door een klutsbal kwamen de bezoeker op slag van rust op 2-2.

Aanvallender

Na rust ging ASVD wat aanvallender voetballen en dat resulteerde in de 3-2 van Erik de Weerd. Voor de derde keer kwam Dynamo op gelijke hoogte. In de slotfase besliste de thuisploeg de wedstrijd. Eerst was er een combinatie tussen Sander Zuidema en Niels Willems en vervolgens was Sander Zuidema koelbloedig alleen voor de keeper.

Door deze winst neemt ASVD verder afstand van de degradatiezone. De ploeg heeft nog vijf wedstrijden voor de boeg, waarvan drie keer thuis. Ondertussen wordt er al druk gesproken over de selectie voor komend seizoen.