Donderdag, 19 september 2024

BAS komt vroege goal niet te boven, Swift verliest in Rouveen

Redactie: Wouter Foppen

SWIFTERBANT/BIDDINGHUIZEN - Geen beste zaterdag voor de Drontense clubs in de derde klasse C. BAS verloor door een vroege tegengoal met 1-0 bij Hulshorst, terwijl ook Swift niet tot een zege kwam. SC Rouveen was met 2-0 te sterk.

BAS had binnen de kortste keren een tegendoelpunt om de oren en speelde daarna een hele matige wedstrijd. Dat gold overigens ook voor tegenstander Hulshorst, waardoor de toeschouwers amper kansen kregen. Voor rust speelden de Biddinghuizenaren helemaal niets bij elkaar, terwijl het na de onderbreking tot één kans kwam.

Invaller Walid el Achak had de score gelijk kunnen trekken, maar vanaf randje zestien schoot hij niet zuiver genoeg. Zo ging BAS met 1-0 onderuit en zakte het verder weg op de ranglijst.

Swift verliest in Rouveen

Swift '64 maakte kennis met het verbeterde SC Rouveen en keerde zonder punten huiswaarts. Voor rust zette Jarno Domine de thuisploeg op voorsprong en in de slotfase werd de marge zelfs nog verdubbeld. Berjan Nijboer tekende voor 2-0, waardoor Swift voor de tweede keer dit seizoen onderuit ging.