Donderdag, 19 september 2024

BAS laat het in de eerste helft afweten, Hatto Heim geeft na rust niet thuis: 0-1

Patrick Woud (BAS Voetbal)
Redactie: M.H.

BIDDINGHUIZEN - Materiaalman Appie Drenthe van BAS Voetbal had zich zaterdag de moeite van het lijnen trekken aan één kant van het hoofdveld kunnen besparen. Waar voor rust Hatto Heim voortdurend op de helft van BAS speelde, was het in de tweede helft andersom. De Hattemers wonnen met 0-1.

BAS-trainer Arjen Bredewolt was niet tevreden over hoe zijn ploeg voor rust niet thuis gaf: „Het was héél slecht en het was helemaal terecht dat we bij rust met 1-0 achter stonden.”

„Hatto Heim heeft niet eens hele grote kansen gehad, maar ze hebben ons wel 45 minuten lang onder druk gezet. En dat lag vooral aan onszelf.” Ruben Bouwhuis maakte in de 27ste minuut de 0-1.

Lagerweij en Woud

Na rust het omgekeerde spelbeeld. BAS bepaalde het spel en kreeg ook kansen. Sam Lagerweij schoot voorlangs en vlak voor het einde schoot Patrick Woud in een één-tegen-éénsituatie op de keeper. Gescoord werd er niet.

Bredewolt kon leven met de nederlaag: „Op basis van de eerste helft verdienden wij het het niet om te winnen, alhoewel het in de tweede helft zomaar gelijk had kunnen worden.”

Twee keer rood

De wedstrijd kreeg om de blessuretijd een onaangenaam einde met twee rode kaarten. Na een diepe bal ging de spits van Hatto Heim met gestrekt been door op BAS-keeper Jaco Schaap.

Volgens Bredewolt was er geen sprake van opzet, alhoewel hij de reactie van Schaap wel enigszins kon billijken. De scheidsrechter zag het anders en stuurde beide heren vroegtijdig naar de kleedkamer.