DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 20 september 2024

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

BAS mag niet klagen na moeizame winstpartij bij Zalk

BAS mag niet klagen na moeizame winstpartij bij Zalk
Foto: BAS Selectie Fotopagina/Gert Drent
Redactie: Wouter Foppen

BIDDINGHUIZEN - BAS kroop zaterdag af en toe door het oog van de naald, maar de uitwedstrijd bij Zalk leverde 'gewoon' een 0-2 overwinning op. Door goals van Sam Lagerweij en Patrick Woud veroverden de Biddinghuizenaren de koppositie in de tweede periode.

Het treffen tussen Zalk en BAS was een clash tussen de nummers dertien en vier van 3C, maar daar was op het veld niets van te zien. De thuisploeg was een uur lang de betere ploeg en kreeg via voornamelijk Aart Schreuder een aantal prima kansen. Het openingsdoelpunt bleef echter uit, ook omdat Jesper Claassen namens BAS hard op de paal schoot.

Ook in het eerste kwartier na rust had BAS moeite, maar daarin werd er toch gescoord. Sam Lagerweij was via een korte voetbeweging trefzeker en daardoor moest Zalk nog verder naar voren gaan lopen. Het slotoffensief van de thuisploeg bracht weinig te weeg, waardoor BAS de gelegenheid kreeg de wedstrijd te beslissen. Invaller Patrick Woud voltrok het vonnis, waardoor zijn ploeg nu koploper is in de strijd om de tweede periodetitel.