DeDrontenaar.nl

Donderdag, 19 september 2024

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

BAS sluit seizoen af met gelijkspel, Reaal boekt klinkende zege

BAS sluit seizoen af met gelijkspel, Reaal boekt klinkende zege
Reaal Dronten
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: Wouter Foppen

DRONTEN/BIDDINGHUIZEN - BAS heeft het zaterdag niet voor elkaar gekregen om de nacompetitie te bereiken. De Biddinghuizenaren kwamen zelf niet verder dan 3-3 bij Olympia '28, terwijl ZAC 'gewoon' de derde periodetitel bemachtigde.

BAS had haar zinnen gezet op het overnemen van een periodetitel, maar zover kwam het niet. De derdeklasser kwam zelf bij Olympia niet verder dan 3-3, terwijl ZAC deed wat het moest doen. De Zwolse formatie won bij Hatto Heim, waardoor zij de derde periode wonnen en BAS met lege handen achterbleef. Bas Suidgeest, Sven Geling en Mark Schaap zorgden in Hasselt voor de Biddinghuizense goals.

Dikke zege Reaal

Reaal Dronten verliet de derde klasse C met een klinkende overwinning op WZC Wapenveld. Bij rust was het door een eigen goal en een treffer van Nordin Hettinga al 2-0 en na de onderbreking werd die score verdubbeld. Op aangeven van Danny Mol maakte Hettinga zijn tweede van de middag en Danny Mol zette de eindstand op 4-0. Daarmee nam de degradant op keurige wijze afscheid van de derde klasse.