Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

BAS stijgt naar tweede plaats na overwinning bij DSV '61: 0-2

Art Drent (BAS)
Redactie: Wouter Foppen

BIDDINGHUIZEN - In de derde klasse C is BAS nog altijd ongeslagen. Na een winstpartij en een gelijkspel waren de Biddinghuizenaren ditmaal met 0-2 te sterk voor DSV '61. Mark Schaap en Art Drent zorgden voor de goals.

DSV-uit is traditiegetrouw een lastige onderneming, maar toch nam BAS zaterdag de punten mee naar huis. De eerste kansen waren ook voor de bezoekers, maar vooral Mark Schaap had het vizier niet op scherp staan. Dat was later in de tweede helft wel het geval. Een counter kwam via Christiaan Grin terecht bij Schaap en die prikte zuiver raak: 0-1.

Na de rust was het al snel weer raak. Een dik kwartier na de onderbreking mocht Art Drent aanleggen voor een vrije trap en die schoot hij fraai in de verre hoek. In het restant probeerde DSV de schade nog wel te herstellen, maar ook een kopbal en een gevaarlijke vrije trap vormden geen gevaar voor BAS-goalie Westdijk.

Door deze zege steeg BAS naar een tweede plaats. Volgende week wacht de topper, thuis tegen koploper Hattem. De aftrap is dan om 14.30 uur.