DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 20 september 2024

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

BAS Voetbal en gemeente Dronten zijn er uit: verre trainingsveld inleveren

BAS Voetbal en gemeente Dronten zijn er uit: verre trainingsveld inleveren
De toekomstige situatie
Foto: Google Maps
Redactie: M.H.

DRONTEN - De gemeenteraad van Dronten besloot vorige maand dat BAS Voetbal bij de komst van een kunstgrasveld haar veld 2 moest inleveren. De club was het daar niet mee eens. Inmiddels zijn de gemeente en BAS er uit: het verre trainingsveld wordt ingeleverd.

De planning is nu dat de aanleg van het kunstgrasveld in de eerste week van september begint. Dit veld moet vervolgens op 2 november klaar zijn.

Veld inleveren

Omdat de voetbalvereniging door de komst van het kunstgrasveld minder velden nodig heeft, is met de gemeente afgesproken dat er één compleet veld en een trainingsstrook wordt ingeleverd. De gemeenteraad besloot dat veld 2 moest worden afgestaan. De club zou daar begrip voor hebben gehad, als dat veld vervolgens was gebruikt voor woningbouw. Daar is echter geen sprake van en daarom was BAS het er niet mee eens.

BAS wilde graag een compact complex houden en daar heeft ook de gemeente nu mee ingestemd. Het betekent dat het grote trainingsveld (aan de Sportlaan, vlakbij de Jongeren Ontmoetings Plaats) terug gaat naar de gemeente, evenals de trainingsstrook achter het tennispark.

Symbolisch bedrag

Het kleine trainingsveldje tussen het hoofdveld en veld 2 wordt in de toekomst door BAS voor een symbolisch bedrag gehuurd van de gemeente. De vereniging wordt zelf verantwoordelijk voor het onderhoud van die strook natuurgras.