Vrijdag, 20 september 2024

BAS wint met minimaal verschil, Reaal heeft aan een uur genoeg

Mark Schaap (archief)
Redactie: Wouter Foppen

BIDDINGHUIZEN/DRONTEN - BAS en Reaal Dronten hebben zaterdag allebei weten te winnen. De Biddinghuizenaren wonnen thuis met 2-1 van VOP, terwijl Reaal Dronten wederom een doelpuntrijke middag beleefde. Uit bij Wijthmen eindigde het in 3-5.

BAS had weinig moeite met VOP, al bleek het lastig om het verschil te maken. In de eerste helft opende BAS, na een prima actie van Mark Schaap, via een tegenstander de score, maar nog voor de thee kwam VOP langszij. Op een overtreding van Martijn Boer volgde een strafschop en die werd benut.

Penalty plus rood

Na de onderbreking bleef BAS de baas, ware het niet dat het lang duurde voor er een nieuwe voorsprong op het bord stond. Dat duurde tot halverwege de tweede helft, toen BAS een penalty kreeg. Een verdediger van VOP werkte de bal als een volleerd keeper uit het doel en daarop volgde een strafschop en een rode kaart. De penalty werd benut door Mark Schaap, uiteindelijk de beslissing: 2-1.

Reaal wint bij Wijthmen

Reaal Dronten had aan een uur genoeg om Wijthmen over de knie te leggen. Binnen een half uur zorgden Kevin Valk en Mo Elmorabit voor een 0-2 voorsprong en via Robert Staarman, Kevin Dolman en Niels Willems werd het zelfs 0-5. Wijthmen kwam in het laatste kwartier nog wel terug tot 3-5, maar de zege van Reaal kwam niet meer in gevaar.