DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 20 september 2024

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Bouwbedrijf  Dijkstra Draisma bouwt nieuwe zwembad Overboord zonder gasaansluiting

Bouwbedrijf  Dijkstra Draisma bouwt nieuwe zwembad Overboord zonder gasaansluiting
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - De gemeente Dronten heeft het contract met Optisport verlengd. Dit bedrijf blijft de exploitatie van zwembad Overboord en de overige binnensportvoorzieningen verzorgen. Optisport draait ook volop mee in de voorbereiding van de nieuwbouw van het zwembad in Dronten. Dit nieuwe zwembad wordt gebouwd door Bouwgroep Dijkstra Draisma uit Bolsward.

Drie partijen toonden zich tegenover de gemeente geïnteresseerd om het zwembad te mogen bouwen en exploiteren. Daarvan heeft zich in de loop van het proces één partij teruggetrokken.

Van de drie overigen is de combinatie van Optisport en Dijkstra Draisma uitgekozen. „Deze keuze is gemaakt op basis van de beste prijs-kwaliteitverhouding”, schrijft de gemeente. Gekozen is voor een plan zonder gasaansluiting.

Januari 2020

Het is de bedoeling dat het zwembad in januari 2020 gebruiksklaar wordt opgeleverd. Wethouder Ton van Amerongen (VVD): „We vinden het enorm belangrijk dat er goede faciliteiten zijn voor sport en beweging. De realisatie van het zwembad is een mooie stap om aan deze ambitie inhoud te geven.”

De gemeente gaat de komende periode in gesprek met de verenigingen die gebruik maken van het zwembad: „Zij kunnen meedenken over verfijning van de inrichting en over de planning.”