DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 20 september 2024

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Comfortabele situatie voor Avondvierdaagse Dronten: Dit jaar voldoende vrijwilligers

Redactie: M.H.

DRONTEN - De Avondvierdaagse Dronten wordt volgende week voor de 56ste keer gehouden. Het evenement begint dinsdag 29 mei en op vrijdag 1 juni is de traditionele intocht door het centrum van Dronten.

DeDrontenaar.nl sprak over het grootste sportevenement van de gemeente Dronten met organisator Yolande Gerrits.

Jullie hebben dinsdag de inschrijfavond gehouden in basisschool Het Zuiderlicht. Hoeveel aanmeldingen zijn er?
Yolande Gerrits: „Meer dan vorig jaar. Er hebben zich zo’n tachtig losse lopers aangemeld. Qua scholen zitten we - net als voorgaande jaren - op ongeveer tweeduizend.”

Betekent dat ook dat het aantal deelnemers groter is dan voorgaande jaren?
„Als je afgaat op de voorinschrijving wel, maar je weet natuurlijk niet hoeveel er dinsdag nog bij komen. Vorig jaar kwamen er een heleboel op de dag zelf.”

Hoe gaat het met de organisatie?
„Haha, we leven nog! Nee hoor, het gaat op zich goed. We hebben dit jaar wat hulp van de Rabobank. Zowel in Biddinghuizen, Swifterbant als in Dronten heeft een aantal mensen zich aangemeld als verkeersregelaar, omdat de bank blijkbaar wat meer onder de mensen wil komen.”

Vorige keren moesten jullie er nogal aan trekken om voldoende vrijwilligers te krijgen. Dat valt deze keer dus mee?
„Ja, want behalve die mensen van de Rabobank hebben zich ook 20 jongeren aangemeld, die bij een ROC in Almere de opleiding tot BOA volgen. Een oud-politieagente uit Dronten is daar docent en haar leek het een goed idee om deze studenten op deze manier wegwijs te maken in een evenement. Daarnaast zijn er vrijwilligers van voorgaande jaren die zich hebben aangemeld, dus ik heb dit jaar niet zoveel hoeven ronselen.”

Hoe zien de routes eruit?
„Wij hebben ieder jaar andere routes. Die worden volgens mij al wel vijftien of twintig jaar gemaakt door Herco Edink. Bijzonder is in ieder geval dat het nieuwste gedeelte van Dronten-west in de tien-kilometerroute is opgenomen.”

Dus het aantal vrijwilligers is op orde en er zijn voldoende aanmeldingen. Het enige wat jullie nog nodig hebben is het zonnetje?
„Zon hoeft niet eens, als het maar niet onweert. We hebben er zin in!”

Routes avondvierdaagse Dronten

Aanvang: dinsdag 29 mei 2018 00:00