DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 20 september 2024

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

De hele week dressuurwedstrijden in Flevomanege Dronten

De hele week dressuurwedstrijden in Flevomanege Dronten
Flevomanege
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - Er worden tot en met vrijdag dressuurwedstrijden gehouden in de Flevomanege, met op woensdag de bixie-wedstrijd. De Flevoruiters houden tijdens de voorjaarsvakantie hun jaarlijkse indoorwedstrijd en dat begon het afgelopen weekeinde met springwedstrijden.

Verslag Flevoruiters:
Zaterdag gingen de springende pony’s als eerste van start op Indoor Dronten. En er werden door onze eigen ruiters en amazones mooie prestaties neergezet.


In de klasse B sprong Elise Geschiere met haar D-pony Sweet Melody in een foutloos gesprongen parcours naar de vierde prijs. In het tweede parcours bleef deze combinatie nogmaals keurig foutloos en wonnen zij de tweede prijs in de klasse B. De vijfde prijs in het eerste parcours was voor Jantien Naber. Met good-old Casper sprong Jantien een foutloos parcours en mocht het groene lint in ontvangst nemen.


In de klasse L waren de prijzen zaterdag voor Maud en Leida. Leila Naber en haar D-pony Satie De L’eguille sprongen een foutloos basisparcours gevolgd door een foutloze barrage. Ook Maud Hanse en haar C-pony Summer bleven dubbel foutloos. Maud en Summer deden dit in de snelste tijd. Een mooie eerste prijs voor Maud en Summer gevolgd door een tweede prijs voor Leida en Satie. Het tweede parcours van de klasse L bleef Maud met Summer ook keurig foutloos en wonnen zij ook nog een tweede prijs.

Daniël Haver


In de klasse M sprong Daniël Haver en zijn C-pony Hiawatha in een dubbel gesprongen foutloos parcours in de snelste tijd naar de eerste prijs toe. De tweede prijs in deze klasse M was voor Maud Hanse met haar C-pony Nemo. Ook deze combinatie bleef keurig foutloos en kwam in de tweede tijd over de finish heen.

De derde prijs in deze klasse M was voor de foutloos springende combinatie Hessel Hoekstra met zijn D-pony Red Bull. De klasse Z/ZZ werd zaterdag gewonnen door Hessel Hoekstra met zijn D-pony Casanova.

Broer en zus Hoekstra

Zondag waren op Indoor Dronten de paarden aan de beurt om te springen. In de klasse B sprong Hessel Hoekstra met zijn paard Golden Earring in een foutloos parcours met 81 punten voor stijl naar de eerste prijs. Zijn zus Marit won in de klasse L in een dubbel foutloos parcours met haar paard Vacandra de vierde prijs.

Ook Noah van Unen bleef in de klasse L dubbel foutloos en won met haar paard Britney de vijfde prijs. Annie Claassen en haar paard Eva Sijgje wonnen met een foutloos basisparcours gevolgd door een foutloze barrage de zesde prijs.


In de klasse M ging de tweede prijs naar Annie Claassen. Annie en haar paard Enzo bleven dubbel foutloos. De derde prijs in deze klasse was voor John van Zanten met zijn paard Aldero. John en Aldero bleven ook in het basisparcours en in de barrage foutloos.

Suzan Schurer


De klasse Z werd zondag door Suzan Schurer en haar paard PCD Daan gewonnen. Suzan en Daan sprongen dubbel foutloos en kwamen in de snelste tijd over de finish.

Angelique van der Weele ging zaterdag dressuurrijden bij de rijvereniging Toi toi in Kampen. In de klasse B won Angelique met haar C-pony Little Dancer met 195 punten de eerste prijs. In de tweede proef kregen Angelique en Little Dancer 191 punten van de jury.

Uitslagen

Indoor Dronten op zaterdag 27 februari
Elise Geschiere - D- pony Sweet Melody - springen klasse B - 4de prijs en 2de prijs
Jantien Naber - C-pony Casper - springen klasse B - 5de prijs
Maud Hanse - C-pony Summer - springen klasse L - 1ste en 2de prijs
Leida Naber - D-pony Satie De L’equille - klasse L - 2de prijs
Daniël Haver - C-pony Hiawatha - springen klasse M - 1ste prijs
Maud Hanse - C-pony Nemo - springen klasse M - 2de prijs
Hessel Hoekstra - D-pony Red Bull - springen klasse M - 3de prijs
Hessel Hoekstra - D-pony Casanova - springen klasse ZZ - 1ste prijs

Indoor Dronten op zondag 28 februari
Hessel Hoekstra - paard Golden Earring - springen klasse B - 1ste prijs
Marit Hoekstra - paard Vacandra - springen klasse L - 4de prijs
Noah van Unen - paard Britney - springen klasse L - 5de prijs
Annie Claassen - paard Eva Sijgje - springen klasse L - 6de prijs
Annie Claassen - paard Enzo - springen klasse M - 2de prijs
John van Zanten - paard Aldero - springen klasse M - 3de prijs
Suzan Schurer - paard PCD Daan - springen klasse Z - 1ste prijs

Wedstrijd op zaterdag 27 februari in Kampen
Angelique van der Weele - C-pony Little Dancer - dressuur klasse B - 1ste prijs