DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 20 september 2024

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

De Zevensprong excelleert bij zwemwedstrijd om Airgunners Trofee in Dronten

De Zevensprong excelleert bij zwemwedstrijd om Airgunners Trofee in Dronten
Foto: Zuiderzeezwemmers
Redactie: M.H.

DRONTEN - De zwemwedstrijd om de Airgunners Trofee voor de groepen 8 van de basisscholen is gewonnen door De Zevensprong uit Dronten. De christelijke basisschool uit Dronten-west had veel leerlingen die lid zijn van de Zuiderzeezwemmers. Samen met hun klasgenoten lieten zij een scherpe eindtijd noteren.

Het jaarlijkse toernooi in zwembad Overboord was georganiseerd door jeugdleden en vrijwilligers van de Zuiderzeezwemmers. Acht basisscholen uit de gemeente Dronten hadden zich aangemeld. Op het programma stonden de individuele slagen, 25 meter school- en vrijeslag. Daarnaast werden er twee 8 x 25 meter estafettes gezwommen, ook in de school- en vrijeslag.

Spetterfestijn

Jeugdleden van de zwemvereniging gaven demonstraties van de startprocedure en van het estafettezwemmen. „Er werd op een plezierige en sportieve manier gestreden om de beste plaatsen in de diverse programma’s, onder het toeziend oog en met veel gejuich van familie, vrienden en klasgenoten”, aldus de Zuiderzeezwemmers,, „Het werd een geweldig spetterfestijn.”

De bekers werden uitgereikt door voorzitter Dirk Drogt van de stichting 4 mei herdenkingen Dronten. De naam van de winnende school wordt bij gegraveerd op de Airgunners Trofee, die te bezichtigen is in de Airgunnersroom in De Meerpaal.

Schoolslag

  1. Myrthe Dam 19.28
  2. Christiaan van der Werf 19.31
  3. Jesper Dinger 20.35

Vrijeslag

  1. Christiaan van der Werf 14.13
  2. Myrthe Dam 15.19
  3. Thijs Fintelman 15.50

Eindklassement

  1. De Zevensprong 10:19,46
  2. De Klimboom 12:38,82
  3. De Brandaris 13:19.00