DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 20 september 2024

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Dennis van Vuuren in wedstrijdselectie asv Dronten, maar...: "Ik ben nog niet fit"

Dennis van Vuuren in wedstrijdselectie asv Dronten, maar...:
Dennis van Vuuren
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: Wouter Foppen

DRONTEN - Asv Dronten speelt zaterdag de immens belangrijke thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Enter Vooruit en daar is de terugkeerde Dennis van Vuuren bij. Al is hij bij lange na nog niet fit genoeg. "Ik train één keer in de week, dus dat kan nog even duren", vertelt de verdediger.

Van Vuuren speelde tot 2016 in het shirt van asv Dronten, maar hing daarna zijn schoenen aan de wilgen. De nood bij het piepjonge asv Dronten is echter hoog en daarom werd een beroep gedaan op Van Vuuren. "Ik werd benaderd of ik iets kon betekenen, maar in eerste instantie zag ik daar niets in. Een dag later belde de trainer en die vertelde wat de bedoeling was. Toen ben ik mee gaan trainen", legt Van Vuuren uit.

Dat meetrainen doet hij slechts één keer in de week, terwijl hij 2,5 jaar niets op het veld heeft gedaan. "Ik trainde donderdag weer mee en ik was echt dramatisch. Als ik echt weer fit ben, dan is het seizoen waarschijnlijk voorbij. Maar dat is niet belangrijk. Het is vooral belangrijk dat we met het team erin blijven, want we staan er gewoon niet goed voor", weet de verdediger.

Vertrouwen

Wat dat betreft is er nog wel vertrouwen, ook omdat sterkhouder Rik Breemhaar de race tegen de klok lijkt te winnen en zaterdag waarschijnlijk van de partij is. Enter Vooruit wacht en dat is een kwestie van do or die. Verliest asv Dronten, dan staat het alleen onderaan in 1D. "We moeten winnen, anders ziet het er heel slecht uit. Daar heb ik wel vertrouwen in, want die jongens kunnen echt wel voetballen. Die nieuwe spits (Maxim van der Meer, red.) roste er donderdag bijvoorbeeld een paar flink in."

Soort 'alles of niets'

Eerder dit seizoen won asv Dronten met 0-7 van Enter, maar de laatste periode is de hekkensluiter aardig op dreef. "De trainer vertelde dat zij een soort 'alles of niets' spelen, dat er niet echt een gedachte achter zit. Ik begin vanaf het 'bankie' en hoop mijn steentje bij te dragen. Op welke manier dan ook."