DeDrontenaar.nl

Donderdag, 19 september 2024

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Drontenaren pieken op ’t goede moment bij NK teampoker: „Tranen in de ogen”

Drontenaren pieken op ’t goede moment bij NK teampoker: „Tranen in de ogen”
Het winnende team uit Dronten met de schalen.
Redactie: M.H.

ERMELO - Pieken op het juiste moment heet dat. In de allerlaatste ronde van het open NK voor teams verraste team Radical uit Dronten vriend en vijand. Drie van de vier Drontenaren eindigden als eerste aan hun tafel, de vierde werd tweede. Het leverde een Nederlandse titel, een schaal, een sponsorcontract en een trip naar Engeland op.

Er zaten gisteravond in Ermelo zes teams in de finale. Radical begon met achterstand aan de laatste finaleronde, waarin alle vier de teamleden aan een tafel zaten met vijf tegenstanders. Anton Rekers eindigde aan zijn tafel als tweede en Rhodé van Deursen werd eerste.

Rekenen

„We zijn toen gaan rekenen”, vertelt Anton Rekers, „Gerlof de Roo zat al heads-up en Kevin Goedkoop zat nog met drie anderen aan tafel. Als er daar één van tafel zou gaan, hadden we genoeg punten voor de titel. Toen dat gebeurde, waren we in principe al kampioen.”

„Gerlof kon het niet geloven. Er kwam zó veel ontlading, dat hij met tranen in de ogen zat te spelen. Toch pakte hij nog een eerste plek en Kevin werd ook nog eerste. Toen was het helemaal geweldig”

Tot de laatste minuut

„Echt geweldig, supergeweldig”, reageert Rekers op het kampioenschap, „Hartstikke leuk! Het was strijden tot de laatste minuut, maar uiteindelijk hebben we aan het langste eind getrokken!”

De reacties waren overweldigend: „We deden al voor de derde keer op rij mee, iedereen gunde het ons.”

Héél dik achter

De finale met 30 teams begon rond het middaguur en duurde tot middernacht. Het begon met drie rondes, waarin Radical 44 punten verzamelde. Dat was genoeg voor een vierde plaats in het tussenklassement en een plek in de finale van zes teams. De koplopers hadden toen 69 punten: „Dus we stonden héél dik achter.”

De finale bestond uit twee rondes, waarin alle ogen waren gericht op de koploper. In de eerste ronde pakten de Drontenaren 17 punten en was het gat met de nummers één en twee al een stuk kleiner. De laatste ronde was Radical op alle fronten de sterkste.