DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 20 september 2024

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Duitse toploper gaat parcoursrecord Ketelhavenloop waarschijnlijk verbreken

Duitse toploper gaat parcoursrecord Ketelhavenloop waarschijnlijk verbreken
Ketelhavenloop
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

KETELHAVEN - De Loopgroep Ketelhaven verwacht dat het parcoursrecord van de Ketelhavenloop er volgende week zondag (28 augustus) aan gaat. Onder de deelnemers bevindt zich de in Duitsland wonende toploper Taher Belkorchi. Zijn persoonlijk record staat op 30.15 minuten, slechts twee minuten boven het Nederlands record.

De Ketelhavenloop wordt volgende week voor de 21ste keer gehouden en bestaat uit een wedstrijd over 10 kilometer en een trimloop over 5 of 10 kilometer. De start is om 11 uur en de prijsuitreking om 13.30 uur.

De start is net als vorig jaar bij restaurant Lands End, waar ook de na-inschrijving plaatsvindt. Het parcours is 5 kilometer lang en gaat over de wegen van het bungalowpark Ketelhaven en gedeeltelijk over de Vossemeerdijk.

Prijzen voor 70-plussers

Voor de winnaars op de 10 kilometer liggen er prijzen klaar. Er zijn diverse leeftijdscategorieën en dit jaar is er zelfs een prijs voor mannen ouder dan 70 jaar. ,,Want via de voorinschrijving heeft zich al een aantal oudjes aangemeld”, aldus organisator Ger Ettes.

Voorinschrijving: inschrijven.nl.


Aanvang: zondag 28 augustus 2016 11:00