DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 20 september 2024

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

EK zwemmen in Londen unieke ervaring voor Ferdy van Savoyen

EK zwemmen in Londen unieke ervaring voor Ferdy van Savoyen
Ferdy van Savoyen
Foto: Zuiderzeezwemmers
Redactie: M.H.

DRONTEN - Ferdy van Savoyen van zwemvereniging Zuiderzeezwemmers heeft de afgelopen week deelgenomen aan de Europese kampioenschappen voor masters in het Olympische zwembad in Londen. Zijn tijd op de 100 meter vrije slag viel enigszins tegen, maar de ervaring om deel te nemen was gaaf.

Ferdy was één van de 1.974 veteranen die op het koningsnummer konden starten. Samen met 260 andere zwemmers nam hij deel aan de leeftijdscategorie 30-plus.

Concentratie

De zwemmer noemde het achteraf een bijzondere ervaring om in het Olympische bad van Londen te mogen zwemmen. Wel miste hij door de enorme drukte en het rommelige starten de concentratie om in de buurt van zijn PR te komen. Lichtelijk teleurgesteld moest hij genoegen nemen met een tijd van 1.05.67

De ervaring is echter dusdanig, dat dit hem motiveert om extra hard te trainen, zodat hij over drie jaar aan het WK in Boedapest kan deelnemen. Deze keer zwom hij twee limieten na sluiting van de inschrijfperiode en daarom denkt hij in Hongarije op meerdere nummers te kunnen starten.

Enorme klus

De belangstelling voor het EK in Londen was bijzonder groot en de organisatie had er een enorme klus aan om de wedstrijd met bijna negenduizend deelnemers in goede banen te leiden. Vanwege de grote belangstelling werden er tijdens de inschrijfperiode bepalingen aangepast. Zo mochten de zwemmers aan slechts drie nummers meedoen.

Vijf lange dagen gingen de masters die voldeden aan de gestelde limieten de strijd met elkaar aan om tot goede klasseringen en prachtige persoonlijke prestaties te komen. Ferdy kon mede deelnemen doordat de kosten van het startbewijs vergoed werden door zijn zwemvereniging ZZZ.