DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 20 september 2024

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Fleur Pieters, Irene Doeze Jager en Bruce Boon uit Dronten winnen NK in het Olympisch Stadion

Fleur Pieters, Irene Doeze Jager en Bruce Boon uit Dronten winnen NK in het Olympisch StadionFleur Pieters, Irene Doeze Jager en Bruce Boon uit Dronten winnen NK in het Olympisch StadionFleur Pieters, Irene Doeze Jager en Bruce Boon uit Dronten winnen NK in het Olympisch StadionFleur Pieters, Irene Doeze Jager en Bruce Boon uit Dronten winnen NK in het Olympisch Stadion
Redactie: M.H.

AMSTERDAM - Bruce Boon heeft in het Olympisch Stadion het Nederlands kampioenschap 80 meter horden bij de oudste D-junioren gewonnen. Flevo Delta-clubgenote Fleur Pieters won de duizend meter steeplechase en Irene Doeze Jager zegevierde bij het speerwerpen.

Voor de D-junioren zijn geen officiële Nederlandse kampioenschappen en daarom worden de D-spelen van atletiekvereniging Phanos gezien als officieuze NK. Hieraan doen dit weekeinde 726 jonge atleten mee.

Irene Doeze Jager

Bij de oudste D-meisjes was het goud op het speerwerpen voor Irene Doeze Jager. Met haar beste worp ging zij als enige over de dertig meter (30,21 meter). Tweede werd Anna-Romee van der Spoel (AV Jahn II) met 28,09 en derde Jildou Binnema (AV Heerenveen) met 27,15.

Fleur Pieters

Fleur Pieters won de duizend meter steeplechase bij de oudste meisjes. Ze volbracht de afstand in een tijd van 3:26,22. Daarmee had ze precies twee seconden voorsprong op Lianne Wuring (GAC Hilversum) en ruim vijf seconden op Anouk Verdaasdonk (Spado).

Daarna behaalde ze ook nog een vijfde prijs op de 150 meter met een tijd van 21,82 seconden. Winnares Maya Clark (Hellas Utrecht) had een tijd van 21,19.

Bruce Boon

Bruce Boon plaatste zich voor de finale 80 meter horden met een tijd van 13,61. In die eindstrijd verbeterde hij zich naar 13,43 en dat was goed voor het goud. Jael Blanker (AV Feniks) werd tweede met 13,49 en David Pronk (Haag Atletiek) derde met 13,77.

Bij het hoogspringen eindigde Bruce samen met vier andere atleten op de gedeelde vijfde plaats met 1.40 meter. De winnaars Julius Meijer en Menne Gras gingen over 1.50 meter.

Dorcas Wilbrink

Bij de meisjes D2 won Dorcas Wilbrink brons bij het discuswerpen. Ze zeilde de discus 33,10 meter weg en dat was vijf meter verder dan de nummer vier. De winst ging naar Lotte Haest (Spado) met 37,57 en Audrey Jacobs (Scopias Atletiek) werd tweede met 37,21.