DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 20 september 2024

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

G-voetbaltoernooi Asv Dronten een onvergetelijke dag: „Eén grote happening”

G-voetbaltoernooi Asv Dronten een onvergetelijke dag: „Eén grote happening”G-voetbaltoernooi Asv Dronten een onvergetelijke dag: „Eén grote happening”G-voetbaltoernooi Asv Dronten een onvergetelijke dag: „Eén grote happening”G-voetbaltoernooi Asv Dronten een onvergetelijke dag: „Eén grote happening”G-voetbaltoernooi Asv Dronten een onvergetelijke dag: „Eén grote happening”
Redactie: M.H.

DRONTEN - „Echt een onvergetelijke dag”, blikt Peter Sonnemans van Asv Dronten terug op het G-voetbaltoernooi dat vandaag werd gehouden op het burgemeester Dekker sportpark, „De sfeer op zo’n dag en alle emoties… het was misschien allemaal nog wel mooier dan vorig jaar.”

De trainer van de g-voetballers praat met een brok in zijn keel over het evenement: „Het begon al met het gezamenlijk zingen van het Wilhelmus. Er was daarna een meisje uit België, die het Belgisch volkslied begon te zingen. Na een paar woorden schoot ze al vol.”

Geen woorden voor

Sonnemans is vol lof over de organisatie en de deelnemende teams: „Het was fantastisch, ik heb er eigenlijk geen woorden voor.” Een smetje waren de afmeldingen van enkele teams, maar dit werd opgevangen door het inzetten van spelers van de organiserende vereniging.

Het optreden van het piratenkoor en de pauze was weer een hoogtepunt. „Iedereen zong mee, deed mee en was tevreden, je zag alleen maar lachende gezichten”, blikt Peter Sonnemans terug, „Het was één grote happening.”

Het werd me te veel

Wethouder Ton van Amerongen overhandigde aan het eind de prijzen. „Wie er gewonnen heeft? Haha, dat weet ik niet eens! Ik moet eerlijk zeggen: het werd me allemaal wat te veel en ik ben ergens anders gaan zitten.”