DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 20 september 2024

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Gedwongen verhuizing Zuiderzeeronde is onbedoeld een meevaller

Gedwongen verhuizing Zuiderzeeronde is onbedoeld een meevallerGedwongen verhuizing Zuiderzeeronde is onbedoeld een meevaller
Redactie: M.H.

DRONTEN - Vanwege de werkzaamheden op het parkeerterrein ‘Steenbergen’ heeft de Zuiderzeeronde dit jaar de start en finish niet op De Oost, maar op De West ter hoogte van sportcentrum De Bever. ,,Eerst baalde ik dat we uit het centrum weg moesten, maar achteraf is het nieuwe parcours misschien wel beter’’, zegt organisator Frans van Varik.

De Zuiderzeeronde is een wielerwedstrijd die wordt gehouden op zaterdag 9 april en wordt georganiseerd door de stichting Wielerevenementen De IJsselstreek. Het evenement bestaat uit een klassieker voor junioren en nieuwelingen en een ‘rondje om de kerk’ voor amateurs.

Publiek ziet renners 2x

Dat ‘Rondje om de Kerk’ gaat over De West en de straten ten zuiden daarvan. Het betekent dat het publiek de renners twee keer ziet passeren. Dat is precies de reden waarom Van Varik achteraf blij is met de verhuizing naar de nieuwe locatie.

Plaatselijke omloop

De nieuwelingen en junioren rijden vanaf Dronten een grote ronde om Lelystad heen, langs de Bataviahaven. Bij terugkeer volgt er in Dronten een plaatselijke omloop van 18 kilometer. De nieuwelingen rijden deze omloop twee keer en de junioren drie keer.

Ook de route van die plaatselijke omloop is volgens Frans van Varik sterk verbeterd ten opzichte van vorig jaar. ,,Toen stond het hele centrum vast. De politie zette alles op slot en wij kregen daar veel kritiek op. Jammer, want uiteindelijk organiseer je het voor de mensen. Ik denk dat het verkeer met dit nieuwe rondje veel minder hinder ondervindt.’’


Van: zaterdag 9 april 2016 10:15Tot: zaterdag 9 april 2016 17:15

Wat ben ik blij dit bericht vandaag in jullie krant te lezen. De organisatie moet eens goed kijken naar waar werkelijk behoefte aan is. De laatste jaren werd de Oost (en andere wegen) inderdaad volledig afgesloten. De hele dag ben je als bewoner niet meer welkom bij je huis. Zou je die dag moeten verhuizen of heb je een begrafenis? Dan kun je het mooi vergeten. En waarvoor? Een handjevol mensen die bij de start en finish komt kijken. Ik heb er bewust foto's van gemaakt. Het bezoek is nihil. En de mensen die er zijn, zijn vaak ook nog de sponsoren en familie en vrienden van de rijders. Dat kun je toch niet een succesvol evenement noemen?! En het is duidelijk dat Dronten er niet op zit te wachten. Maar dat toegeven is natuurlijk lastig. Het lijkt me niet meer dan terecht dat ze nu op een plek komen waar de inwoners van Dronten er minder last van gaan hebben. Wat mij betreft vanaf nu elk jaar. Dronten gedraagt zich soms alsof ze een grote stad is, maar neemt vaak dorpse maatregelen. Die twee passen niet bij elkaar. Denk daar ook maar eens over na organisatie en gemeente!
Panda | woensdag 16 maart 2016 21:10