DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 20 september 2024

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Geer en Goor bij Swift’64: goed voetbal en veel poppenkast

Geer en Goor bij Swift’64: goed voetbal en veel poppenkast
Gerard Joling in de kleedkamer van Swift.
Foto: Swift'64
Redactie: M.H.

LELYSTAD - De voetballers van Swift’64 speelden vanavond ondanks een waslijst aan afwezigen een prima eerste helft tegen het twee klassen hoger uitkomende SV Lelystad’67. Na de rust stond alles in het teken van Geer en Goor. ,,Dat was poppenkast’’, aldus trainer Patrick Posthuma.

Een gepensioneerde oud-vrijwilliger van SV Lelystad werd vanavond in het zonnetje gezet door het RTL-televisieprogramma Geer & Goor. De tweede helft van de oefenwedstrijd stond volledig in het teken van Gerard Joling en Gordon, die meevoetbalden, de hoofdpersoon van de avond lieten fluiten en doelpunten in scène zetten.

Publiciteitsstunt

,,Ach, van mij hoeft het niet, die poppenkast’’, somberde voetbalpurist Patrick Posthuma. Tegelijkertijd besefte hij dat het een aardige ervaring en mooie publiciteitsstunt voor zijn vereniging was: ,,Er was een bult publiek, we komen als Swift op tv en het is sowieso aardig dat SVL ons hiervoor gevraagd heeft.’’

Zelf keek de oefenmeester liever naar de eerste helft. De kampioenskandidaat in de vierde klasse miste nogal wat spelers doordat het een midweekse wedstrijd was, door werk, griep en blessures. ,,Daardoor heeft A-junior Luc Moonen zijn debuut gemaakt. Hij heeft het goed gedaan.’’

Petje af

Ondanks alle afwezigen hield Swift gelijke tred met de tweedeklasser. ,,Petje af. We hebben het hartstikke goed gedaan, daar ben ik heel trots op.’’ Swift kwam op achterstand en kort daarna werd het na een corner uit een scrimmage 1-1. Er was verschil van mening wie de bal ’t laatst had aangeraakt, maar Swift hield het op David van Mook.

Het lijkt erop dat Swift klaar is voor de hervatting van de competitie. Na het uitstapje naar Spanje volgden er oefenwedstrijden tegen derdeklasser Hulshorst (3-1 winst) en de tweedeklassers DESZ (4-1 winst) en SVL (1-1). ,,Je zag vanavond nauwelijks verschil tussen een tweedeklasser en onszelf. Maar ja… je krijgt er geen punten voor’’, weet Posthuma.

Komende zaterdag speelt Swift in Harderwijk een oefenwedstrijd tegen derdeklasser Zwart-Wit’63.

Swift kwam 2x op voorsprong 0-1 toen snel daarna 1-1 toen 1-2 en 2-2. Toen meneer Gradner ging fluiten werd het 3-2 en door een penalty 4-2.
San | woensdag 3 februari 2016 23:34