DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 20 september 2024

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Goud voor Babette Hanse, Esther Lammerts en Cynthia Huijgen

Goud voor Babette Hanse, Esther Lammerts en Cynthia Huijgen
Esther Lammerts met haar pony Zero
Foto: Flevoruiters
Redactie: M.H.

DRONTEN - Leden van de Flevoruiters uit Dronten veroverden het afgelopen weekeinde verschillende eerste prijzen. Zo was er bijvoorbeeld goud voor Goud voor Babette Hanse, Esther Lammerts en Cynthia Huijgen.

Verslag Flevoruiters:

De ponyruiters gingen dit weekend bij de Heuvelruiters in Wezep springen. Esther Lammerts en haar D-pony Zero sprongen een foutloos basisparcours en een foutloze snelle barrage. Met deze prestatie wonnen zij de eerste prijs en een VIP-behandeling op de Rabobanktalentendag. Super blij gingen Esther en Zero weer naar huis terug.

Ook de familie Hanse ging naar Wezep om te springen. Babette mocht met haar B-pony Snoopy de spits afbijten. Onder een stralend zonnetje sprongen Babette en Snoopy een foutloos klassiek parcours en met 74 punten voor stijl mochten zij de eerste prijs in ontvangst nemen. Ook in het progressief parcours reden Babette en Snoopy ervoor. Met een vierde plek vielen zij in dit parcours net buiten de prijzen.


In de klasse L sprongen Jasper en Maud beiden alles nul in een klassiek parcours met barrage. Uiteindelijk viel Jasper met zijn D-pony Kantjes Binky Boy met een achtste plek net buiten de prijzen. Voor Maud en haar D-pony Country’s Boy was er een vierde prijs.

Cynthia Huijgen kwam zondag bij de Zonnehoeve in Zeewolde de ring in. Samen met haar paard Maalwater’s Paris sprongen zij een foutloos parcours in de klasse M en zij mochten de eerste prijs in ontvangst nemen.

Uitslagen Flevoruiters

Wedstrijd op zaterdag 28 mei in Wezep
Babette Hanse - B-pony Snoopy - springen klasse B - 1ste prijs
Esther Lammerts - D-pony Zero - springen klasse L - 1ste prijs
Maud Hanse - D-pony Country’s Boy - springen klasse L - 4de prijs

Wedstrijd op zondag 29 mei in Zeewolde
Cynthia Huijgen - paard Maalwater’s Paris - springen klasse M - 1ste prijs