DeDrontenaar.nl

Donderdag, 19 september 2024

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Grote veranderingen bij Asv Dronten: ook Sleurink en Liska vertrekken

Grote veranderingen bij Asv Dronten: ook Sleurink en Liska vertrekken
Maurizio Sleurink
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - De verdedigers Maurizio Sleurink en Tibor Liska vertrekken na dit seizoen bij Asv Dronten. Sleurink werd verrast door de mededeling van de nieuwe trainer, die geen plek ziet voor de 23-jarige inwoner van Zeewolde. Hij is benieuwd wie er nog meer gaan vertrekken.

Sleurink en Liska zijn de derde en vierde speler die hun vertrek aankondigen. Doelman Eser Elmali en spits Kevin van der Vlag gingen hen voor. Alle vier wonen zij niet in Dronten. Ook de trainers Raymond Schuurman en John Halsema vertrekken na dit seizoen.

Donderslag bij heldere hemel

Voor Maurizio Sleurink kwam de mededeling als donderslag bij heldere hemel: „Ik vind het een hartstikke leuk team, echt super. Ik heb het enorm naar mijn zin en de intentie was er om te blijven voor een derde seizoen.”

Vorige week was er echter een gesprek met de nieuwe trainer Pim Kaagman en de technische commissie: „Die gaven me te kennen dat ze geen plek voor me hebben volgend jaar. De trainer legde uit hoe hij wil gaan spelen en dat hij geen plannen met mij heeft. Daar schrok ik van, ik was heel erg verrast.”

Blessure

Sleurink was vorig vorig seizoen in de hoofdklasse een vaste waarde als linksback. Dit seizoen was hij ook basisspeler, totdat hij er voor drie maanden uit lag wegens een blessure. Sindsdien heeft hij zijn plek in de basis nog niet terug: „Waarbij ik eerlijk moet erkennen dat de verdediging momenteel goed staat.”

De verdediger nam meteen de beslissing om te vertrekken: „Want als hij het nu al niet in me ziet zitten en ik krijg na mijn blessure niet eens de kans om iets te laten zien…” Hij heeft nog geen nieuwe club: „Ik woon in Zeewolde en de plaatselijke club benadert me eigenlijk ieder jaar. Maar ik denk dat eerste klasse of misschien hoofdklasse toch wel mijn niveau is.”

Grote veranderingen

De vertrekkende Zeewoldenaar heeft geen idee welke richting Asv Dronten op wil: „Ze willen denk ik een nieuwe weg inslaan. Vorige week hebben we allemaal een gesprek gehad en ik heb hele wisselende verhalen gehoord. Ik heb nog weinig teamgenoten gehoord die zeggen: ik blijf.”

„Ik denk dat er de komende weken veel beslissingen worden genomen. Iedereen is vrij voorzichtig en ik weet dat heel veel jongens er nog niet uit zijn. Wie ze in de plaats gaan nemen van de spelers die vertrekken, dat is niet aan mij. Ik denk wel dat er grote veranderingen komen. Ik ben heel benieuwd.”

Tibor Liska

Het vertrek van Tibor Liska is geen verrassing. Hij was graag gebleven in Dronten, maar volgt een uitwisselingsprogramma van één jaar aan de Aeres Hogeschool in Dronten. Hij hoopt op korte termijn af te studeren aan de Corvinus University in Budapest en keert dan terug naar zijn geboorteland Hongarije.

„Ik heb het naar mijn zin bij de club, maar het is tijd om de volgende stap in mijn leven te zetten”, zegt de verdediger. Hij keert in Budapest terug naar zijn oude club, uitkomend in de derde divisie.