DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 20 september 2024

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Jasper Schouten op het podium in natte en glibberige Ronde van Zutphen

Jasper Schouten op het podium in natte en glibberige Ronde van Zutphen
Het podium in Zutphen met rechts Jasper Schouten.
Foto: WV De IJsselstreek
Redactie: M.H.

DRONTEN - Wielrenner Jasper Schouten is gisteravond als derde geëindigd tijdens de Ronde van Zutphen. Na zijn overwinning in de slotetappe van de Oderrundfahrt vorige maand was het de tweede keer dat hij op het podium stond na een criterium. Ook in Nijeveen werd hij derde.

Eigenlijk belandde de jonge Drontenaar in Zutphen bij toeval in de kopgroep. „Het was vanaf het begin een klein beetje nat op de weg. Na drie ronden reed ik hard door een bocht heen en hoorde ik ze achter me vallen”, vertelt hij.

Niet meer teruggepakt

„Ik bleef gewoon doorrijden en er sloten vier andere renners aan. Dat was de kopgroep en we zijn niet meer teruggepakt”, vervolgt Schouten. De voorsprong schommelde heel lang rond de vijftien seconden, maar uiteindelijk slaagde de kopgroep erin om het peloton op een rondje te zetten.

Er zaten twee mensen van dezelfde ploeg in de kopgroep en dat betekende dat Jasper Schouten veel werk moest verrichten om gaten te dichten. Bij de laatste ontsnapping van Beau Duvigneau lukte dat niet meer, waardoor de Zutphenaar in zijn eigen stad zegevierde. De sprint om het zilver werd gewonnen door Rens te Stroet, eveneens uit Zutphen.