Vrijdag, 20 september 2024

Jesper Dinger haalt nèt het podium niet tijdens provinciale zwemkampioenschappen

Redactie: M.H.

VAASSEN - Vijf minioren van de Zuiderzeezwemmers deden dit weekeinde mee aan de Gelderse finales voor hun leeftijdsklasse in Vaassen. De hoogste klassering was voor Jesper Dinger, die op de 100 meter schoolslag het podium net niet haalde.

Verslag Zuiderzeezwemmers:

Vijf minioren van de Zuiderzeezwemmers, hebben zich tijdens de zes KNZB miniorencircuit wedstrijden dit zwemseizoen, weten te plaatsen voor verschillende finales van de Gelderse Minioren Finales 2018 het afgelopen weekend in Vaassen. Twaalf maal verscheen er één van hen aan de start.

Er werd super gepresteerd en pr’s werden flink aangescherpt. De hoogste eind klassering werd behaald door Jesper Dinger in de leeftijdscategorie 2006, hij miste het podium net op de 100 meter school en werd 4e in een geweldig pr en een sterk gezwommen race van 1.32.06 een persoonlijke verbetering van 3,5 seconde.

Collard Jungeling

Collard Jungeling die maar een paar wedstrijden heeft gezwommen tijdens de KNZB circuit in de minioren groepen (2007), is via één van zijn verworven reserve plaatsen in het bezit gekomen van een startbewijs op de 200 meter wisselslag, hij leverde hier een geweldige prestatie door zijn tijd met 17 seconden te verbeteren en aan te tikken in een tijd van 3.54.86.

Gijs Vesseur (2007) had vijf startbewijzen weten te bemachtigen en deed het geweldig, zijn 100 meter rug verbeterde hij met 1,5 seconde naar 1.40.86, de 50 meter vlinder met ruim 1 seconden naar 45.07 dit leverde hem zijn hoogste eindklassering op, waarmee hij 7e werd en op de 100 meter vrijeslag werd voor hem een tijd van 1.23.66 genoteerd.

Op de zondag zwom hij de 100 meter school, ook deze tijd verbeterde hij netjes met een pr van 3 seconden zette hij een tijd neer van 1.52.87, zijn 200 meter wisselslag tijd scherpte hij aan met 4 seconden naar 3.38.11.

Kimberley Olieman

Kimberley Olieman mocht op 4 afstanden starten in de leeftijd categorie 2007, ook zij verbeterde haar tijden heel netjes, ze zwom een pr op de 100 meter vrij van 2 seconden naar 1.22.49, en haar 200 meter wisselslag verbeterde ze met 3,5 seconden naar 3.24.70.

De tweede dag startte ze op de 400 meter vrijeslag ze verbeterde zich hier enorm (17 seconden) en tikte aan in 6.19.13, op de 100 meter school zette ze haar hoogste eindklassering neer door 9e te worden in een mooi pr van 1.42.44.