Vrijdag, 20 september 2024

Kampioenengalerij | BAS-basketbaldames pakken titel in vol Koetshuis

Redactie: M.H.

BIDDINGHUIZEN - ,,Wat een heerlijke sfeer, we speelden een mooie wedstrijd en wat is het leuk om in een vol Koetshuis zo'n wedstrijd te spelen’’, concludeerden de basketbaldames van BAS na de 89-29 overwinning in de laatste thuiswedstrijd op Risne Stars uit Rijssen. De zege leverde BAS het kampioenschap in de eerste klasse op.

De basketbalsters uit Biddinghuizen kwamen moeizaam op gang. De aanval was te statisch en de verdediging, normaal gesproken de kracht van het team, was niet scherp genoeg. Ruststand: 33-13.

Een 30-1 run

Pas in het derde kwart kreeg het thuispubliek de ware kampioenen te zien. Er werd met passie verdedigd, snel omgeschakeld naar de aanval en ook de afstandsschoten vielen. Het leverde een 30-1 run op. Daarmee was de wedstrijd gespeeld en kon het kampioenschap gevierd worden. In de laatste minuut kregen Margreet Raterink en Corina Ros publiekswissels.

BAS heeft dit seizoen slechts één keer verloren en dat willen de dames graag zo houden als ze komende zaterdag op bezoek gaan bij Pluto in Wageningen.