DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 20 september 2024

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Kinderen kunnen nu een ‘beweegdiploma’ halen bij gymvereniging Gyjatu

Redactie: M.H.

DRONTEN - Gymnastiekvereniging Gyjatu is begonnen met een vernieuwd aanbod voor kinderen van 2 tot 6 jaar. Zij kunnen nu het ‘beweegdiploma’ halen. Het werd zaterdag geïntroduceerd tijdens een gymfeest in sportzaal De Landing.

Tijdens het gymfeest mochten kinderen van 2 tot 6 jaar kennis maken met alle materialen en oefeningen die tijdens de les bij de vereniging worden aangeboden. „Het was een schitterende middag met veel enthousiaste ouders en kinderen”, aldus de vereniging.

Een basis voor alle sporten

Trainers konden gedurende dit evenement uitleg geven over het beweegdiploma. Gyjatu schrijft erover: „In de lessen krijgen de kinderen een zo breed mogelijk beweegaanbod. De vereniging wil hiermee een basis leggen voor alle sporten. De trainers gaan uit van brede bewegingsthema’s en dus niet van het aanleren van een ‘kunstje’. Voorbeelden van activiteiten in de lessen zijn springen, balanceren en gooien.”

Er zijn beweegdiploma’s op twee niveaus. Voor ieder niveau is door de gymnastiekbond vastgesteld welke vaardigheden een kind moet hebben om het diploma te behalen: „Het beweegdiploma is dus vergelijkbaar met een zwemdiploma.”

Veilig bewegen is de basis

„De vaardigheden die kinderen opdoen in de gymlessen nemen ze overal mee naartoe”, legt de vereniging uit, „Of ze nou gaan hockeyen, zwemmen, turnen, voetballen of spelen in de speeltuin, goed en veilig bewegen is de basis. Als kinderen vroeg ervaren hoe leuk bewegen is, is de kans groter dat ze lekker in hun vel zitten, meer zelfvertrouwen hebben en een sportieve levensstijl aannemen.”

Informatie