Vrijdag, 20 september 2024

Korfballers ASVD houden zicht op een spannend slot van de competitie

Coach Wilbert Leendertse
Redactie: M.H.

DRONTEN - De korfballers van ASVD wonnen zaterdag na een stugge wedstrijd met 24-21 van KV Revival. Daardoor houdt de ploeg zicht op een spannend slotstuk van de competitie. Het tweede team walste met 23-14 over koploper DVO heen.

Uit tegen Revival sloeg ASVD het gat pas in het laatste deel van de wedstrijd. Een stugge ploeg dus, waar je het beste zo snel mogelijk afstand van kan nemen om het niet te spannend te laten worden.

Traag spel

Ook deze keer bleek het weer lastig te zijn om weg te komen van Revival. Het wat tragere spel van de ploeg uit Terschuur zorgt ervoor dat het lastiger korfballen is. Het is soms moeilijk om het geduld te blijven bewaren, verdedigend scherp te blijven en aanvallend de juiste keuzes te maken.

Het lukte dan ook niet om met een voorsprong te gaan rusten. Bij 11-11 floot de scheidsrechter af. Daarnaast moest Marscha van der Hoop de eerste helft geblesseerd het veld verlaten en werd vervangen door een goed spelende Lisa Kouwenberg.

Gaatje slaan

De tweede helft ging tot 14-14 gelijk op, waarna ASVD het initiatief naar zich toe trok. De steeds beter lopende aanvallen zorgden ervoor dat de ploeg uit Dronten een gaatje kon slaan naar 19-14.

Vanaf dat moment is het nooit meer spannend geweest en was het wachten totdat de wedstrijd klaar was en ASVD ook deze punten weer op zak kon steken. Dit gebeurde bij een 24-21 eindstand.

Tevreden

Coach Wilbert Leendertse was tevreden: ,,Net als vorige week speelden we tegen een stugge en vertragende tegenstander. Het is mooi om te zien dat we er steeds beter mee om kunnen gaan en uiteindelijk verdiend winnen.''

ASVD 2 - DVO 23-14

Voor ASVD 2 was het alles of niets. Vanwege twee geblesseerde dames was Susanne Bokkers Mandersloot bereid gevonden om het tweede te hulp te schieten. Het tweede team speelde fel, scherp op de juiste momenten, sterk in de duels en pakte goed door.

Binnen vijf seconden stond het ook al 1-0 voor de ploeg uit Dronten. Na een toch wat stugge eerste helft sloeg ASVD vlak voor rust een klein gaatje: 9-7.

De tweede helft klopte alles bij de thuisploeg. DVO kon het tempo niet meer volhouden en liet verdedigend gaten vallen, waar het bij hen ook aanvallend steeds meer stil begon te staan. Met sterke verdedigende rebounds en vlot lopende aanvallen met scherpe afronding, werd het gat wel heel groot. De opluchting en het gejuich waren dan ook terecht toen de scheidsrechter affloot bij de 23-14 eindstand.

Coach Mense ter Steege was trots: ,,We hebben daar uit onze slechtste wedstrijd van het jaar gespeeld. Vandaag hebben we ons niveau weer laten zien. Als we dit door kunnen zetten zit er nog een spannend slot van de competitie in.’’