DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 20 september 2024

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Leon Snijders van asv Dronten naar Swift '64: "Het brengt scherpte"

Leon Snijders van asv Dronten naar Swift '64:
Leon Snijders (Swift’64)
Foto: maartenheijenk.nl
Redactie: Wouter Foppen

DRONTEN/SWIFTERBANT - Leon Snijders maakt aankomend seizoen de overstap van asv Dronten naar Swift '64. De jonge aanvaller komt in Dronten weinig aan spelen toe, waardoor hij heeft besloten om zijn heil elders te zoeken. "Ik hoop dat hij een directe versterking is", geeft Swift-trainer Patrick Posthuma aan.

Posthuma en Snijders zijn geen onbekenden van elkaar. Ze werkten samen in de jeugdafdeling van asv Dronten, waar Posthuma op dat moment trainer was. "Toen ik naar Swift ging heb ik al eens gevraagd of hij mee wilde. Ik vind het een supertalentvolle voetballer. In Dronten raakt hij alleen een beetje tussen wal en schip, waardoor hij wel een keertje met mij wilde babbelen. Hij is bij mij thuis geweest en dat was goed."

"Er moet wat bij"

Dat babbelen resulteert nu in een overstap naar Swift. Na Jeffrey van den Brakel en Lloyd Meijboom is Sneijders de derde versterking uit Dronten. Daarnaast keerde Steven George ook al terug naar de club. "Onze huidige selectie bestaat uit zestien veldspelers. Als je in de derde klasse mee wil draaien, dan is dat gewoon krap en dus moet er wat bij. Dat doen we met jongens uit de jeugd, maar het is zeker niet verkeerd om er twee, drie of vier directe versterkingen bij te halen."

Daarmee hoopt Posthuma dat ook zijn huidige spelersgroep stappen gaat maken. "Dat zorgt voor scherpte. We worden kwalitiatief sterker en dan moet iedereen aan de bak. En uiteindelijk willen die jongens zelf graag naar Swift. Dat is een compliment voor de vereniging."