DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 20 september 2024

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Marathonschaatsers rijden in Dronten om de Heideman Bokaal

Redactie: M.H.

DRONTEN - Het marathon-schaatspeloton strijkt op donderdag 19 november neer in Dronten. Om half negen begint bij Leisure World de wedstrijd om de Heideman Bokaal.

De marathonwedstrijd in Dronten kende de laatste jaren grote winnaars: Arjan Stroetinga, Bob de Vries en Jorrit Bergsma. De laatste deed dat in de aanloop naar zijn Olympische titel in Sotsji.

Heideman Bokaal

Vorig jaar kreeg de wedstrijd in Dronten de naam Heideman Bokaal. Jan Maarten Heideman werkt bij Leisure World en voert met 77 overwinningen op kunstijs de ranglijst aller tijden aan. De naar hem genoemde trofee kreeg met de zeer jonge Evert Hoolwerf als eerste winnaar extra glans. 

Hoolwerf brak door in Dronten en bleek geen ééndagsvlieg. Een paar dagen later volgde zijn tweede overwinning in de topdivisie. En tijdens het huidige seizoen won hij direct op indrukwekkende wijze de openingswedstrijd op de Jaap Edenbaan in Amsterdam.

Dames en masters

Ook de dames komen in actie deze avond in Dronten, vanaf half acht. Masters, van 40 jaar en ouder, openen het marathonfestijn bij Leisure World om zes uur. 

Jan Maarten Heideman mag al lang bij de masters starten, maar verkiest als oudste te rijden in de topdivisie. Weer winnen in Dronten, of het podium beklimmen wordt voor hem steeds moeilijker, al haalde hij in de eerste editie met steun van zijn teamgenoten wel de kopgroep. 

Van: donderdag 19 november 2015 18:00Tot: donderdag 19 november 2015 22:00