DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 20 september 2024

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Nieuw zwembad in Dronten wordt gebouwd achter huidige zwembad

Nieuw zwembad in Dronten wordt gebouwd achter huidige zwembad
In het midden het huidige zwembad Overboord.
Foto: Google Maps
Redactie: M.H.

DRONTEN - Het college van B en W heeft besloten om het nieuwe zwembad in Dronten te bouwen achter het huidige zwembad Overboord. Dit besluit is genomen naar aanleiding van een locatieonderzoek door een extern bureau.

B en W hadden aangekondigd dat, afhankelijk van waar het nieuwe zwembad wordt gesitueerd, het huidige zwembad tijdens de werkzaamheden zo’n jaar gesloten zou zijn. Het is nog niet bekendgemaakt of dit bij de huidige locatiekeuze inderdaad het geval is.

Een stuk kleiner

De gemeenteraad heeft vorig jaar in principe gekozen voor de bouw van een heel nieuw zwembad. Die accommodatie moet een stuk kleiner worden dan het huidige Overboord, met twee in plaats van drie bassins.

,,Het nieuwe gebouw wordt compact en duurzaam gebouwd’’, schreef het college in haar voorstel. Daarbij werd gesproken over een “doelmatig zwembad waarin de minimale functies zijn opgenomen”.

Rond de zomer

Er is inmiddels een klankbordgroep opgericht met de gebruikers van het zwembad en exploitant Optisport. Daarnaast heeft een bureau opdracht gekregen een adviesrapport over de nieuwbouw uit te brengen.

Wethouder Ton van Amerongen vertelde onlangs, dat de gemeenteraad “rond de zomer” een definitief voorstel krijgt over de nieuwbouw van het zwembad.

Beetje jammer dat het toch kleiner gaat worden. :( Het zou juist zoveel beter zijn als er weer meer te doen is in het zwembad zoals vroeger. En een buitenbad zou ook super zijn!! Heerlijk voor in de zomer. Omdat ik niet over een auto beschik moet ik andere oplossingen vinden. en naar een ander zwembad is 10 keer leuker dan hier en ook goedkoper. Hier had de gemeente misschien beter over na moeten denken!!!! Echt jammer.
Linda | woensdag 6 april 2016 15:03
Sorry, maar waarom moet het huidige zwembad dicht tijdens de bouw van het nieuwe? Welke voorzieningen en oplossingen treft de gemeente voor kinderen die bijvoorbeeld zwemles volgen? Moeten die kinderen een jaar wachten met het behalen van een zwemdiploma? Ik snap iig niet waarom het een jaar dicht moet.
Mario | woensdag 6 april 2016 16:58
Uit wie bestaat die klankgroep, wie zijn die gebruikers van het zwembad? Zijn dat alle clubs en organisaties die gebruik maken van het zwembad, of zijn ook de recreatieve zwemmers, ouders van en/of leerlingen meegenomen in de klankbord groep. Is het een goede doorsnee van de gebruikers? Het is zinvol dat er gekeken wordt naar een goede invulling van het zwembad en de groepen die er gebruik van maken. Je ziet nu al dat er veel mensen die regelmatig recreatief zwemmen niet meer komen. Optisport kan wel wat steun gebruiken om wat klantvriendelijker en wat proactiever met bepaalde groepen om te gaan. Klachten worden niet serieus genomen en men denkt omdat er weinig mensen meer klagen dat het wel goed is. Het is jammer dat er daardoor een groot verval is in de personen die regelmatig recreatief zwemmen en groepslessen volgen. Je hebt nu de kans om weer wat te kunnen betekenen en een succes te maken van het nieuw te bouwen zwembad. Kijk dan ook eens om je heen wat er is gebouwd in de buurgemeentes aan nieuwe zwembaden en wat hen ervaringen zijn en waar de pijnpunten liggen. Mocht het zwembad een langere tijd dicht zijn, dan verwacht ik dat de regelmatige zwemmers het in Dronten voor gezien houden en de omgeving opzoeken. Kijk eens hoe bijvoorbeeld een Koploper in Lelystad omgaat met hun klanten wat betreft openingstijden en klantvriendelijkheid als er andere activiteiten buiten het reguliere gepland is. En ik sluit me bij de voorgaande reacties aan.
Herman | vrijdag 8 april 2016 00:28